Bulgur/bulgursalat ???

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

5.169 visninger
10 svar
3 synes godt om
15. maj 2013

merethe

Profilbillede for merethe

Jeg har fået at vide at bulgur/bulgursalat skulle være sundt at spise, men jeg har aldrig lavet det før. Er der nogen som har en god opskrift på det?

 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

15. maj 2013

EnSødMor

merethe skriver:

Jeg har fået at vide at bulgur/bulgursalat skulle være sundt at spise, men jeg har aldrig lavet det før. Er der nogen som har en god opskrift på det?

 



Jeg koger bare bulgur, ligesom med ris, køler dem af og tilsætter grønt...  

Anmeld

15. maj 2013

Mother-love

merethe skriver:

Jeg har fået at vide at bulgur/bulgursalat skulle være sundt at spise, men jeg har aldrig lavet det før. Er der nogen som har en god opskrift på det?

 



Jeg plejer bare og koge bulgur og lade dem køle af.

Og så snitter jeg
Gulerødder
Peberfrugter
Spidskål
Agurk

Nogen gange kommer jeg ærter og majs i.

Men du kan komme det i du bedst kan lidt.

Og så plejer jeg at lave en dressing af skyr, salt, peber, lidt hvidløg

Anmeld

15. maj 2013

Fenja09

merethe skriver:

Jeg har fået at vide at bulgur/bulgursalat skulle være sundt at spise, men jeg har aldrig lavet det før. Er der nogen som har en god opskrift på det?

 



Bulgursalat fås i utallige varianter, men her er en af de opskrifter jeg har brugt.

Ingredienser: 2 dl bulgur, 4 dl vand, 1 løg, 1 rød peber

Dressing: 1,5 spsk olivenolie, 2 fed hvidløg, 2 spsk frisk persille, lidt cayennepeber (ca. 0,5 tsk)  , 2 spsk citronsaft, lidt allehånde (ca. 0,5 tsk), salt og evt lidt hakket mynte.

Fremgangsmåde:

Læg bulguren i en sigte og skyl den i koldt vand.

Hæld den i en skål og hæld kogende vand over.

Lad det trække i 30 min.

Rør en gang imellem med en gaffel.

Bland ingredienserne til dressingen.

Vend dressingen sammen med bulgur, løg og peberfrugt.

/Fenja

 

 

Anmeld

15. maj 2013

merethe

Profilbillede for merethe
Frk-S skriver:



Jeg koger bare bulgur, ligesom med ris, køler dem af og tilsætter grønt...  



tak for svar 

Hvilket grønt plejer du at tilsætte?

Anmeld

15. maj 2013

merethe

Profilbillede for merethe
michelledam skriver:



Jeg plejer bare og koge bulgur og lade dem køle af.

Og så snitter jeg
Gulerødder
Peberfrugter
Spidskål
Agurk

Nogen gange kommer jeg ærter og majs i.

Men du kan komme det i du bedst kan lidt.

Og så plejer jeg at lave en dressing af skyr, salt, peber, lidt hvidløg



Tak for dit svar

Anmeld

15. maj 2013

merethe

Profilbillede for merethe
Fenja09 skriver:



Bulgursalat fås i utallige varianter, men her er en af de opskrifter jeg har brugt.

Ingredienser: 2 dl bulgur, 4 dl vand, 1 løg, 1 rød peber

Dressing: 1,5 spsk olivenolie, 2 fed hvidløg, 2 spsk frisk persille, lidt cayennepeber (ca. 0,5 tsk)  , 2 spsk citronsaft, lidt allehånde (ca. 0,5 tsk), salt og evt lidt hakket mynte.

Fremgangsmåde:

Læg bulguren i en sigte og skyl den i koldt vand.

Hæld den i en skål og hæld kogende vand over.

Lad det trække i 30 min.

Rør en gang imellem med en gaffel.

Bland ingredienserne til dressingen.

Vend dressingen sammen med bulgur, løg og peberfrugt.

/Fenja

 

 



Tak for svar

Det lyder lækkert

Anmeld

15. maj 2013

Becks

merethe skriver:

Jeg har fået at vide at bulgur/bulgursalat skulle være sundt at spise, men jeg har aldrig lavet det før. Er der nogen som har en god opskrift på det?

 



Til 4 pers. ca.:

4 dl Grov bulgur (Jeg bruger fuldkorn)

8 dl kogt vand

2 stk. hønse bouillon terninger

ca. 4 spsk. rapsolie

10-12 fed (alt efter str.) hvidløg - fint hakket

1 bundt persille

3 stk peberfrugt

1-2 bakker cherrytomater

1 stor flaske sød chili

600-800 gr. kyllinge brystfilet i tern eller strimler

Kom bulguren i en stor skål, kog vandet på elkedel, kom hønse bouillontern i en lille skål og hæld lidt af det kogte vand på, så det bliver opløst. Hæld det over bulguren sammen med resten af det kogte vand, rør rundt og kom staniol/låg på skålen. Lad det stå i 30 min. Rør af og til i det..

Imens bulguren bliver "kogt", ordnes kyllingen for fedt og skæres ud. Hæld ca. 2 spsk. rapsolie i en gryde, varm op og svits kyllingen deri. Put ca. 6 fed finthakket hvidløg i sammen med lidt salt og peber, kom sød chili i (Pas på, det er stærkt i store mængder) Jeg kommer ca. ½ flaske i gryden. Skru ned på lavt blus (2), kom låg på, rør indimellem. Det er færdigt efter ca. ½ time. (Det kan godt lugte fælt, men det er chilisaucen når den bliver varm)

Imens skæres peberfrugten i tern, tomater i både. Ca. 4-6 fed hvidløg og persillen finthakkes. Blandes med 2 spsk. rapsolie og blandes sammen med bulguren hvis vandet er dampet fra. (Der må ikke være vand i bulguren).

Derefter kommes kød og grønt i og røres rundt. Serveres med flute...

Anmeld

15. maj 2013

Alexis - i den virtuelle verden!

merethe skriver:

Jeg har fået at vide at bulgur/bulgursalat skulle være sundt at spise, men jeg har aldrig lavet det før. Er der nogen som har en god opskrift på det?

 



Bulgur er skønt og dejligt nemt. Kogende vand over, og så trække til den er klar. Smager kanon blandet op med lidt god olivenolie, citron, snittet rødløg, persille, tomater. Og evt lidt bacontern, kyllingetern eller lignende. 

Det smager lækkert som tilbehør til kylling og f.eks en kold dressing rørt på fraise af en art. 

Anmeld

15. maj 2013

Klokkeblomst88

Jeg synes, at det er lækkert, at koge bulguren i hønsebouillon. Køle af og tilsætte feta, tomater, forårsløg og masser af persille 

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.