Kage:
200 g blødt smør
400 g sukker
350 g mel
2 tsk bagepulver
3 æg
4 spsk peanutbutter
Karamel :
300 g sukker
1 dl mørk sirup
50 g smør
2 dl fløde
200 g saltede peanuts
Chokoladecreme:
250 g mørk chokolade
30 g smør
0,5 dl fløde
Rør sukker og blødt smør luftigt med en elpisker. Hæld mel og bagepulver i, mens du pisker. Rør et æg i ad gangen, og pisk, til dejen er glat. Pisk til sidst peanutbutter i. Hæld dejen i et fad på 20*30 cm med bagepapir, og bag den i 30 min ved 180 grader. Mærk med en gaffel, om dejen er færdig- den skal ikke hænge ved.
Mens kagen er i ovnen, blander du ingredienserne til karamellen i en lille gryde. Kog massen igennem i ca 10 min, og tag den af varmen. Hæld peanuts i, og lad karamelmassen køle af. Når kagen er taget ud af ovnen og kølet lidt af, hælder du karamelmassen over. Sæt derefter hele herligheden i køleskabet. Når den er kold, laver du chokoladecremen. Varm smør og fløde i en gryde, og når det er varmt, smelter du chokoladen heri. Hæld chokolademassen over den afkølede kage, og sæt den tilbage på køl. Når chokoladen er helt fast, er den klar til servering.
Værsgo
Anmeld