Jeres bedste opskrift

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

819 visninger
3 svar
0 synes godt om
13. januar 2013

annec

Hvad er jeres bedste opskrift? 

Det er lige meget om det boller, kage eller aftensmad eller hvad det nu kan være. 

Jeg mangler bare opskrifter :b

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

13. januar 2013

B&J

Hindbær tærte med en klat is til det er SÅ GODT, det er et stort tærtefad:

Tærtedej:

  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 50 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • evt. lidt vand

Fyld:

  • 3 dl mosede hindbær eller 3     spsk hindbærmarmelade
  • 50 g smør
  • 30 g stegemagrine
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 125 g mandler

Fremgangsmåde:

  1. Saml dejen til en mørdej og rul     den ud så den kan beklæde en tærteform
  2. Lav fyldet ved at blande smør,     sukker, æg og mandler i en foodprocessor.
  3. Forbag tærtebunden i 10 min ved     180 grader.
  4. Smør mosede hindbær på bunden     og kom fyldet ovenpå.
  5. Bag tærten i ovnen ved 30-40     minutter ved 180 grader.

 

24 små pølsehorn LUFTIGE
50 g. gær
5 dl. lunken vand
2 tsk.. salt
2 spsk. sukker
4 spsk. olie
900g. mel

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt resterende ingredienser og ælt til en smidig, let klistret dej. Lad dejen hæve i 1 time.
Del dejen op i 24 dele (mine vejede ca. 50-63 g. pr. horn). Form til pølsehorn og lad dem hæve igen i 30 minutter. Pensl med sammenpiskede æg + lidt vand i så bliver de gyldene (og drys evt. med sesam) og bag pølsehornene ved 200 grader i 15-25 minutter alt efter størrelse.
Lad dem køle af på en rist og server med ketchup.

 

Fastelavnsboller

Giver ca. 30 fastelavnsboller

 

Dej:

Ca. 700 g hvedemel (start med 500 g - tilsæt mere)

350 g smør i tern (ikke for koldt, men heller ikke for blødt)

2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme

50 g gær

3 dl mælk

2 æg, let sammenpisket

1 æg til pensling

Smuldr smørret med 500 g mel. Lun mælken til den er "fingervarm" - den må endelig ikke blive for varm, det slår gæren ihjel. Opløs gæren i mælken og tilsæt det til smør-mel blandingen sammen med sukker, kardemomme og sammenpisket æg. Ælt til en smidig dej - tilsæt mere mel lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og let "fedtet" - endelig ikke for tør.
Lad dejen hæve ca. 1-2 timer et lunt sted under et rent klæde.

Slå luften ud af dejen og del i 4 dele. Rul dejen ud (ca. 3-4 mm tyk) og skær i firkanter - ca. 15x15 cm.

fastelavnsbollerne på bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve ½ times tid.
Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg.
Bag ca. 12-15 minutter til de er gyldne og lysebrune i bunden.

mine mad opskrifter finder jeg tit inde på dk kogebog

Anmeld

13. januar 2013

annec

B&J skriver:

Hindbær tærte med en klat is til det er SÅ GODT, det er et stort tærtefad:

Tærtedej:

  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 50 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • evt. lidt vand

Fyld:

  • 3 dl mosede hindbær eller 3     spsk hindbærmarmelade
  • 50 g smør
  • 30 g stegemagrine
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 125 g mandler

Fremgangsmåde:

  1. Saml dejen til en mørdej og rul     den ud så den kan beklæde en tærteform
  2. Lav fyldet ved at blande smør,     sukker, æg og mandler i en foodprocessor.
  3. Forbag tærtebunden i 10 min ved     180 grader.
  4. Smør mosede hindbær på bunden     og kom fyldet ovenpå.
  5. Bag tærten i ovnen ved 30-40     minutter ved 180 grader.

 

24 små pølsehorn LUFTIGE
50 g. gær
5 dl. lunken vand
2 tsk.. salt
2 spsk. sukker
4 spsk. olie
900g. mel

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt resterende ingredienser og ælt til en smidig, let klistret dej. Lad dejen hæve i 1 time.
Del dejen op i 24 dele (mine vejede ca. 50-63 g. pr. horn). Form til pølsehorn og lad dem hæve igen i 30 minutter. Pensl med sammenpiskede æg + lidt vand i så bliver de gyldene (og drys evt. med sesam) og bag pølsehornene ved 200 grader i 15-25 minutter alt efter størrelse.
Lad dem køle af på en rist og server med ketchup.

 

Fastelavnsboller

Giver ca. 30 fastelavnsboller

 

Dej:

Ca. 700 g hvedemel (start med 500 g - tilsæt mere)

350 g smør i tern (ikke for koldt, men heller ikke for blødt)

2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme

50 g gær

3 dl mælk

2 æg, let sammenpisket

1 æg til pensling

Smuldr smørret med 500 g mel. Lun mælken til den er "fingervarm" - den må endelig ikke blive for varm, det slår gæren ihjel. Opløs gæren i mælken og tilsæt det til smør-mel blandingen sammen med sukker, kardemomme og sammenpisket æg. Ælt til en smidig dej - tilsæt mere mel lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og let "fedtet" - endelig ikke for tør.
Lad dejen hæve ca. 1-2 timer et lunt sted under et rent klæde.

Slå luften ud af dejen og del i 4 dele. Rul dejen ud (ca. 3-4 mm tyk) og skær i firkanter - ca. 15x15 cm.

fastelavnsbollerne på bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve ½ times tid.
Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg.
Bag ca. 12-15 minutter til de er gyldne og lysebrune i bunden.

mine mad opskrifter finder jeg tit inde på dk kogebog



Tak :-) vil prøve pølsehornene i morgen :-)

Anmeld

13. januar 2013

B&J

annec skriver:



Tak :-) vil prøve pølsehornene i morgen :-)



de er super gode, jeg lavede dem i weekenden også snoede jeg dejen på lige som med et snogbrød

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.