Hindbær tærte med en klat is til det er SÅ GODT, det er et stort tærtefad:
Tærtedej:
- 200 g hvedemel
- 100 g smør
- 50 g flormelis
- 1 æggeblomme
- evt. lidt vand
Fyld:
- 3 dl mosede hindbær eller 3 spsk hindbærmarmelade
- 50 g smør
- 30 g stegemagrine
- 50 g sukker
- 2 æg
- 125 g mandler
Fremgangsmåde:
- Saml dejen til en mørdej og rul den ud så den kan beklæde en tærteform
- Lav fyldet ved at blande smør, sukker, æg og mandler i en foodprocessor.
- Forbag tærtebunden i 10 min ved 180 grader.
- Smør mosede hindbær på bunden og kom fyldet ovenpå.
- Bag tærten i ovnen ved 30-40 minutter ved 180 grader.
24 små pølsehorn LUFTIGE
50 g. gær
5 dl. lunken vand
2 tsk.. salt
2 spsk. sukker
4 spsk. olie
900g. mel
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt resterende ingredienser og ælt til en smidig, let klistret dej. Lad dejen hæve i 1 time.
Del dejen op i 24 dele (mine vejede ca. 50-63 g. pr. horn). Form til pølsehorn og lad dem hæve igen i 30 minutter. Pensl med sammenpiskede æg + lidt vand i så bliver de gyldene (og drys evt. med sesam) og bag pølsehornene ved 200 grader i 15-25 minutter alt efter størrelse.
Lad dem køle af på en rist og server med ketchup.
Fastelavnsboller
Giver ca. 30 fastelavnsboller
Dej:
Ca. 700 g hvedemel (start med 500 g - tilsæt mere)
350 g smør i tern (ikke for koldt, men heller ikke for blødt)
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
50 g gær
3 dl mælk
2 æg, let sammenpisket
1 æg til pensling
Smuldr smørret med 500 g mel. Lun mælken til den er "fingervarm" - den må endelig ikke blive for varm, det slår gæren ihjel. Opløs gæren i mælken og tilsæt det til smør-mel blandingen sammen med sukker, kardemomme og sammenpisket æg. Ælt til en smidig dej - tilsæt mere mel lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og let "fedtet" - endelig ikke for tør.
Lad dejen hæve ca. 1-2 timer et lunt sted under et rent klæde.
Slå luften ud af dejen og del i 4 dele. Rul dejen ud (ca. 3-4 mm tyk) og skær i firkanter - ca. 15x15 cm.
fastelavnsbollerne på bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve ½ times tid.
Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg.
Bag ca. 12-15 minutter til de er gyldne og lysebrune i bunden.
mine mad opskrifter finder jeg tit inde på dk kogebog
Anmeld