Anbefal en nem risret

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.972 visninger
4 svar
0 synes godt om
9. januar 2013

Pige2009

Næste uge skal vi have Risret og gerne med kylling. Har I nogen gode opskrifter?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

31. januar 2013

thomasloewe

Stegt ris med kylling!

Du skal bruge:

  • En portion kogte jasminris, til det antal personer i er (gerne LIDT underkogte)
  • Forårsløg, fintsnittet
  • Gulerødder, fintsnittet
  • Løg, hakket
  • Et par æg

Brug enten en stor pande eller wok, hvor du varmer et skvæt olie. Når olien er meget varm, smider du alt det grønne i og bruner det hurtigt. Så smider du risene i. Lad det stege et par minutter mens du vender det med en ske. Rør æggene i en skål, og hæld dem over. Nu skal der røres! Når du kan se at æggene er rørt ud i retten og ikke er rå mere, så er det færdigt. Pas på med at lade det stege for længe, så bliver det tørt.

Nu kan du så tage en rund skål med høje kanter,  fylde den med ris og banke det forsigtigt ud på en tallerken så det former en "kuppel". Nu tager du så en lime, "ælter" den hårdt i hånden eller mod køkkenbordet (du får mere saft ud af den!) og presser den ud over risene. Top med lidt friske korianderblade hvis humøret er til det!

Du kan enten stege kylling ved siden af, eller smide færdigstegte kyllingfilet i tern i risene.

Smager dejligt Vi laver det selv tit herhjemme, og har det i vores madplan ( www.gratisbudget.net/madplan ) en gang om ugen mindst. Det kan varieres i uendeligheder. Du kan stortset selv vælge hvilket kød og grønt der skal i.

 

Anmeld

31. januar 2013

Frk.S

Nasi goreng?? Det smager super godt... det skal vi vist snart have igen:

http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/6600/Kylling-opskrifter/Nasi-goreng 

Anmeld

1. februar 2013

Pige2009

thomasloewe skriver:

Stegt ris med kylling!

Du skal bruge:

  • En portion kogte jasminris, til det antal personer i er (gerne LIDT underkogte)
  • Forårsløg, fintsnittet
  • Gulerødder, fintsnittet
  • Løg, hakket
  • Et par æg

Brug enten en stor pande eller wok, hvor du varmer et skvæt olie. Når olien er meget varm, smider du alt det grønne i og bruner det hurtigt. Så smider du risene i. Lad det stege et par minutter mens du vender det med en ske. Rør æggene i en skål, og hæld dem over. Nu skal der røres! Når du kan se at æggene er rørt ud i retten og ikke er rå mere, så er det færdigt. Pas på med at lade det stege for længe, så bliver det tørt.

Nu kan du så tage en rund skål med høje kanter,  fylde den med ris og banke det forsigtigt ud på en tallerken så det former en "kuppel". Nu tager du så en lime, "ælter" den hårdt i hånden eller mod køkkenbordet (du får mere saft ud af den!) og presser den ud over risene. Top med lidt friske korianderblade hvis humøret er til det!

Du kan enten stege kylling ved siden af, eller smide færdigstegte kyllingfilet i tern i risene.

Smager dejligt Vi laver det selv tit herhjemme, og har det i vores madplan ( www.gratisbudget.net/madplan ) en gang om ugen mindst. Det kan varieres i uendeligheder. Du kan stortset selv vælge hvilket kød og grønt der skal i.

 



Cool Lyder super lækkert. Mange tak

Anmeld

1. februar 2013

Pige2009

Frk.S skriver:

Nasi goreng?? Det smager super godt... det skal vi vist snart have igen:

http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/6600/Kylling-opskrifter/Nasi-goreng 



UhMmm... Ser lækkert ud også

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.