Stegt ris med kylling! 
Du skal bruge:
- En portion kogte jasminris, til det antal personer i er (gerne LIDT underkogte)
- Forårsløg, fintsnittet
- Gulerødder, fintsnittet
- Løg, hakket
- Et par æg
Brug enten en stor pande eller wok, hvor du varmer et skvæt olie. Når olien er meget varm, smider du alt det grønne i og bruner det hurtigt. Så smider du risene i. Lad det stege et par minutter mens du vender det med en ske. Rør æggene i en skål, og hæld dem over. Nu skal der røres! Når du kan se at æggene er rørt ud i retten og ikke er rå mere, så er det færdigt. Pas på med at lade det stege for længe, så bliver det tørt.
Nu kan du så tage en rund skål med høje kanter, fylde den med ris og banke det forsigtigt ud på en tallerken så det former en "kuppel". Nu tager du så en lime, "ælter" den hårdt i hånden eller mod køkkenbordet (du får mere saft ud af den!) og presser den ud over risene. Top med lidt friske korianderblade hvis humøret er til det!
Du kan enten stege kylling ved siden af, eller smide færdigstegte kyllingfilet i tern i risene.
Smager dejligt
Vi laver det selv tit herhjemme, og har det i vores madplan ( www.gratisbudget.net/madplan ) en gang om ugen mindst. Det kan varieres i uendeligheder. Du kan stortset selv vælge hvilket kød og grønt der skal i.
Anmeld