del din wok-opskrift

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

651 visninger
2 svar
0 synes godt om
2. januar 2013

2721

Hej

Jeg vil rigtig gerne lave nogle lækre wok retter i ny og næ, men jeg kan ikke en eneste opskrift

Så vil I ikke dele jeres opskrifter på wokretter??

Min far plejede at marinere kødet i sådan en sojamarinade, men har ikke længere opskriften, så hvis I kan en god opskrift på det må i også gerne skrive den

På forhånd tak

Knus

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

2. januar 2013

Victoria2013

Vi får nok wokmad en gang om ugen - det er sundt og med masser af grøntsager og så smager det lækkert. Jeg kan anbefale bogen "Thai - trin for trin" af Hanne Holm til at starte med, der er rigtig mange lækre og nemme opskrifter og den er nem at bruge

et godt eksempel på en wokret jeg kunne finde på at lave (sådan lidt på slump):

- Hak 1 fed hvidløg fint og ligeså meget ingefær (eller riv det, så får man ikke stykker af ingefær... det kan min kæreste ikke lide nemlig). Steg det i fx rapsolie i en wok sammen med 1-2 tsk rød karrypasta (alt efter hvor stærkt man nu kan lide det. Vi kan godt lide det meget stærkt og kommer meget mere i).

- Tilsæt så kyllingefilet skåret i tynde strimler eller tynde "tern" og få det godt brunet.

- Så tilsættes 1-2 gulerødder skåret i strimler på ca 3 cm og derefter 1 peberfrugt skåret i samme størrelse. Giv det 1-2 minutter mens der konstant røres.

- Tilsæt en lille dåse kokosmælk og smag til med salt, fiskesovs og sukker (2-3 spsk fiskesovs til 2-3 tsk sukker). Jeg kommer også nogle gange saltet ved mens kyllingen steger. Kom evt. også en lille smule limesaft i for at få syrligheden med.

- Tilsidst vendes forårsløg i skrå skiver på 2-3 cm i retten, de skal ikke have ret længe, ellers bliver de slatne.

Servér det som det er eller med ris eller nudler. Vi laver ikke altid ris og nudler til, men fylder bare godt op med grøntsager i wokken i stedet for

Det er rigtig lækkert hvis man lige bruger et par minutter på, inden man laver selve retten, at riste en håndfuld cashewnødder eller peanuts (usaltede) i en lille smule olie i wokken. Tag det af, lav retten og bland nødderne i lige inden servering

Anmeld

2. januar 2013

Ploffer

Bøllemyr skriver:

Hej

Jeg vil rigtig gerne lave nogle lækre wok retter i ny og næ, men jeg kan ikke en eneste opskrift

Så vil I ikke dele jeres opskrifter på wokretter??

Min far plejede at marinere kødet i sådan en sojamarinade, men har ikke længere opskriften, så hvis I kan en god opskrift på det må i også gerne skrive den

På forhånd tak

Knus



Jeg plejer bare at snitte en masse grøntsager ( hvidkål, gulerødder, peberfrugt, chili, sukkerærter osv.) og så starter jeg med at svitse kødet ved meget høj varme....tilsætter grøn, rød eller gul karrypasta og lader det stege ved et par minutter. Så tilsætter jeg grøntsager og lader det stege et par minutter mere. Til sidst drysser jeg gerne en håndfuld cashewnødder eller peanuts over

Mht. soyamarinaden laver jeg somme tider en af 1 dl soya, 1-2 spsk honning og 2 fed hvidløg. Lader kødet trække et par timer i marinaden Denne marinade er især god til oksekød

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.