Dessert (til nytårsaften)

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.264 visninger
3 svar
0 synes godt om
29. december 2012

sismofutten

Hej,

Jeg søger inspiration til vores dessert til nytårsaften..

Under dronningens nytårstale skal vi have noget tapas (brød med mozeraller, skinke, tapernade osv.) - til forret skal vi have rejecokctail og til hovedret skal vi have fondue og raclette

Jeg kunne godt tænke mig en lækker hjemmelavet dessert, som vi kan sidde og nyde lidt - karamel, baileys, hindbær og chokolade er et stort hit herhjemme - men det behøver ikke være i vores dessert

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

29. december 2012

tarkoflen

Hvad med chokoladefondant med hindbær coulis og evt. en bailyes is?

Ellers er chokoladefondue jo også lækkert og noget man kan sidde og hygge med

Her er opskriften på chokoladefondant

Ca 10 stk.
200 g 70% kakao chokolade
200 g smør
80 g past. æggeblommer
200 g past. hele æg
120 g sukker
60 g mel
Lidt smør og mel til at smøre formene i 
Vi brugte engangs aluforme fra Metro, det er ikke så godt at lave dem i silikone, da der er stor risiko for at man maser dem, når man tager dem ud

Smør og chokolade smeltes ved lav varme i et vandbad

Æg og sukker piskes sammen til sukkeret er opløst.

Chokoladeblandingen vendes i æggemassen.

Melet sigtes og vendes i dejen.

Formene smøres med fedtstof og drysses med lidt mel.

Formen fyldes med 80-90 g i (vi havde 85 g i hver)

Fryses (så de kan sagtens laves i god tid)

Kagerne bages i en 220 grader varm ovn. De sættes frosne ind i ovnen og skal have 11-13 minutter (vi gav dem 11 minutter) men det kommer jo an på ovnen

Anmeld

29. december 2012

Caroline86

Vi skal have en trio af creme brulee, chokolade fondant og en citrussalat med frisk chilli

Jeg synes da en chokoladefondant med hindbær kompot/coullis lyder som det rigtige for Jer?

Anmeld

29. december 2012

Zelinasmor

Appelsinis i appelsinskalerne 

6 pers.

6 appelsiner, 2 pasteuriserede hele æg, 1 dl sukker, 2 dl fløde.

 

Udhul appelsinerne og skær i små stykker. Pisk æg og sukker skummende og pisk fløden til skum. Bland det hele.

Fordel det i de udhulede appelsiner og sæt dem i fryseren (gerne 24 timer eller mere)

Smager mildt af appelsin flødeis. Det lyder måske kedeligt, men smager forrygende!

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.