Hjælp med madplan

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

829 visninger
6 svar
0 synes godt om
18. november 2012

Victoria2013

Jeg er nået til den konklusion, at vi bruger altfor mange penge på mad. Vi overfører hver måned 3000 kr til fælleskontoen til mad/indkøb... og næsten hver måned ender vi i minus. Jeg vil så gerne kunne overholde det og alligevel har vi nu omkring 550 kr på kontoen til resten af måneden må indrømme vi også får fast food et par gange om måneden og betaler det tit fra fælleskontoen, så dér ku' vi godt skære ned...

Men det SKAL slå til den her gang. Jeg har prøvet at lave en billig madplan til resten af måneden som SKAL overholdes, men kan vi godt klare det for de ca. 550 kr? Vi er kun 2 personer.

Søndag - Wokret m grønt og svinekød (dyreste ret denne uge)
Mandag - Risengrød (indkøb: mælk)
Tirsdag - Suppe og pandekager (suppe på kyllingeskrog fra fryseren, har kød/melboller, ekstra kyllingekød og æg+mælk til pandekager)
Onsdag - Kødsauce m pasta
Torsdag - Rester fra onsdag
Fredag - Frostgrøntblanding iblandet hakket-kød-rest fra fryser
Lørdag - jeg får veninder på besøg og vi skal julehygge. Maden til mig betaler jeg af egen regning.
Søndag - risret af hvad vi har i køleskab/fryser (har bl.a. kogte ris i frysren)

Mandag - Grød (tænkte boghvedegrød m æbler)
Tirsdag - Tomatsuppe m. bacon og pasta
Onsdag
- Madpandekager m. fyld af hakkekød og hvid el. spidskål
Torsdag - Rester fra onsdag
Fredag - Kylling i ovn (her har vi nok fået penge igen)
Lørdag - Rester eller noget andet
Søndag - til min fars fødselsdag, vi skal have ostebord og får ikke brug for aftensmad

Dertil kommer morgenmad og frokost til mig selv... jeg spiser A38 m müsli til morgenmad, rugbrød m 2 slags pålæg (makrel-i-tomat + 1 anden slags) til frokost og bananer+clemetiner+müslibars som mellemmåltider. Jeg bager selv groft franskbrød til morgenmaden i weekenden

Kæresten insisterer på at spise de små bægre med vanilleyogurt+müsli til morgenmad, for "han skal jo kunne have dem med på arbejde", selvom jeg syns det er lidt dyrt i længden... han spiser også frokost på arbejdet, det betaler han selv

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

18. november 2012

tarkoflen

Jeg har ingen ide om, hvorvidt det er realistisk at handle til for de penge l har

Men ville lige høre, hvorfor l ikke køber nogle små bøtter, som han kan hælde yoghurt og müsli i, så l kan spare lidt der? Ja de skal vaskes op, men det er stadig noget billigere

Og når l spiser så forholdsvis meget müsli, så vil jeg foreslå, at l laver det selv, det er nemt, smager så meget bedre og så ved man hvad der er i

Anmeld

18. november 2012

Silas&Mille

tarkoflen skriver:

Jeg har ingen ide om, hvorvidt det er realistisk at handle til for de penge l har

Men ville lige høre, hvorfor l ikke køber nogle små bøtter, som han kan hælde yoghurt og müsli i, så l kan spare lidt der? Ja de skal vaskes op, men det er stadig noget billigere

Og når l spiser så forholdsvis meget müsli, så vil jeg foreslå, at l laver det selv, det er nemt, smager så meget bedre og så ved man hvad der er i



Har du en opskrift på hjemmelavet müsli?

Anmeld

18. november 2012

Silas&Mille

Kia2013 skriver:

Jeg er nået til den konklusion, at vi bruger altfor mange penge på mad. Vi overfører hver måned 3000 kr til fælleskontoen til mad/indkøb... og næsten hver måned ender vi i minus. Jeg vil så gerne kunne overholde det og alligevel har vi nu omkring 550 kr på kontoen til resten af måneden må indrømme vi også får fast food et par gange om måneden og betaler det tit fra fælleskontoen, så dér ku' vi godt skære ned...

Men det SKAL slå til den her gang. Jeg har prøvet at lave en billig madplan til resten af måneden som SKAL overholdes, men kan vi godt klare det for de ca. 550 kr? Vi er kun 2 personer.

Søndag - Wokret m grønt og svinekød (dyreste ret denne uge)
Mandag - Risengrød (indkøb: mælk)
Tirsdag - Suppe og pandekager (suppe på kyllingeskrog fra fryseren, har kød/melboller, ekstra kyllingekød og æg+mælk til pandekager)
Onsdag - Kødsauce m pasta
Torsdag - Rester fra onsdag
Fredag - Frostgrøntblanding iblandet hakket-kød-rest fra fryser
Lørdag - jeg får veninder på besøg og vi skal julehygge. Maden til mig betaler jeg af egen regning.
Søndag - risret af hvad vi har i køleskab/fryser (har bl.a. kogte ris i frysren)

Mandag - Grød (tænkte boghvedegrød m æbler)
Tirsdag - Tomatsuppe m. bacon og pasta
Onsdag
- Madpandekager m. fyld af hakkekød og hvid el. spidskål
Torsdag - Rester fra onsdag
Fredag - Kylling i ovn (her har vi nok fået penge igen)
Lørdag - Rester eller noget andet
Søndag - til min fars fødselsdag, vi skal have ostebord og får ikke brug for aftensmad

Dertil kommer morgenmad og frokost til mig selv... jeg spiser A38 m müsli til morgenmad, rugbrød m 2 slags pålæg (makrel-i-tomat + 1 anden slags) til frokost og bananer+clemetiner+müslibars som mellemmåltider. Jeg bager selv groft franskbrød til morgenmaden i weekenden

Kæresten insisterer på at spise de små bægre med vanilleyogurt+müsli til morgenmad, for "han skal jo kunne have dem med på arbejde", selvom jeg syns det er lidt dyrt i længden... han spiser også frokost på arbejdet, det betaler han selv



Umiddelbart tror jeg godt i kan klare jer for de 550kr, hvis I handler de billige varer.

Anmeld

18. november 2012

Victoria2013

Vi har købt ind i dag til hele denne uge for 265 kr... så skal der bare være til hverdagene i næste uge indtil kæresten får løn i slutningen af ugen

Anmeld

18. november 2012

tarkoflen

Silas&Mille skriver:



Har du en opskrift på hjemmelavet müsli?



Ja det har jeg, men jeg laver det lidt på gefühl

Jeg varmer ovnen til 180 grader.

Tager en bageplade med bagepapir, drysser grovvalsede havregryn i et tyndt lag, drysser sesam ud over som jeg lige synes, hakker nogle nødder og mandler og drysser ud over. Sætter det i den varme ovn i 10 minutter. Tager det ud og hælder lidt ahornsirup, akacie honning eller en anden flydende honning ud over, alt efter hvor sødt man vil have det tilsætter man den mængde man synes, det er jo individuelt så blander jeg det hele godt sammen med et par skeer, så det er jævnt dækket. Bager det 5-10 minutter mere til det er lækkert og gyldent og vupti så er der lækker müsli

Lad det køle helt af, før du putter det i en bøtte, og så kan det snildt holde sig en uge eller to uden at blive slatten.

Jeg plejer at have lidt rosiner, tranebær eller anden tørret frugt i en skål ved siden af, som man også kan komme på

Det er nemt og sååååå lækkert!

Anmeld

18. november 2012

Silas&Mille

tarkoflen skriver:



Ja det har jeg, men jeg laver det lidt på gefühl

Jeg varmer ovnen til 180 grader.

Tager en bageplade med bagepapir, drysser grovvalsede havregryn i et tyndt lag, drysser sesam ud over som jeg lige synes, hakker nogle nødder og mandler og drysser ud over. Sætter det i den varme ovn i 10 minutter. Tager det ud og hælder lidt ahornsirup, akacie honning eller en anden flydende honning ud over, alt efter hvor sødt man vil have det tilsætter man den mængde man synes, det er jo individuelt så blander jeg det hele godt sammen med et par skeer, så det er jævnt dækket. Bager det 5-10 minutter mere til det er lækkert og gyldent og vupti så er der lækker müsli

Lad det køle helt af, før du putter det i en bøtte, og så kan det snildt holde sig en uge eller to uden at blive slatten.

Jeg plejer at have lidt rosiner, tranebær eller anden tørret frugt i en skål ved siden af, som man også kan komme på

Det er nemt og sååååå lækkert!



Super tak

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.