kød sovs! Kom med en opskrift!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.769 visninger
10 svar
0 synes godt om
17. oktober 2012

Helloo

Kom med en drøn lækker kødsovs opskrift!

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

17. oktober 2012

Team Putte



Kom med en drøn lækker kødsovs opskrift!



Jeg laver den altid sådan her:

 

3 løg

4 fed hvidløg

400/500 gram oksekød

(200 gram cocktailpølser og 150 gram bacon i tern - Begge kan udelades)

4 dåser hakkede tomater

1 stor dåse koncentreret tomatpuré

2 dåser vand (bruger dem fra de hakkede tomater)

200 gram revet gulerod

200 gram revet squash

Paprika (omkring 2 spsk)

Merian (Omkring 1 spsk)

salt og peber

 

Hak løg og hvidløg og brun dem i gryden (Gerne med bacon da det giver fedt)

Brun kødet af (sammen med pølser)

Lav et hul i fyldet og brænd tomatpuréen af på bunden.

Tilsæt tomater, vand, gulerod, squash og krydderier.

Lad småsimre i min 1 time men gerne 2 og rør af og til.

Kan jævnes med lidt maizena hvis man er til det Smag til med ekstra krydderier før servering.

 

Bruger du ikke pølser og bacon skal du nok halvere tomat, vand og krydderier

 

Det bliver en stor portion så jeg laver normalt halvdelen til lasagne som ryger i fryseren

Anmeld

17. oktober 2012

LilleLene

Louise17 skriver:

Kom med en drøn lækker kødsovs opskrift!



jeg hakker noget løg, hvor meget man nu kan lide

bruner kødet

putter salt, peber, knorr's gril krydderi i og hvidløg

så en masse bouvaise ketchup og lidt vand... BUM

nogle gange er jeg også vild og putter broccoli i

Anmeld

17. oktober 2012

Frk. Himmelblå

Klassisk Bolognese er sagen her i huset.

Med blandt andet tørsaltet bacon, vin, parmesan og lauerbærblade. - Vi bruger dog ikke kyllingelever, selvom det anbefales... Vi holder os til bacon og oksefars.. Øko. 3-5 timer over lavt blus. Y til det U til det M!

Google en klassisk bolognese - det er kødsovs med mumsetrumf på. (Ikke at forveksle med Numsetrumf, -det hører ingen steder hjemme i en madtråd)

Anmeld

17. oktober 2012

Malene76

Louise17 skriver:

Kom med en drøn lækker kødsovs opskrift!



Jeg ELSKER min kødsovs.

Oksekød

Revne gulerødder

(evt revne bladselleri)

Flåede tomater

Tomat pure

Hvidløg

Løg

Oregano

Basilikum

Chili

Laurbærblade

Rødvin

God fornøjelse.

KH Malene

Anmeld

17. oktober 2012

Ciss

Jeg er en af dem der, som aldrig følger opskriften rigtigt, men jeg plejer at gøre sådan her:

Et finhakket løg i en gryde m lidt varm olie. Tilsætte en pakke hakket kød (hvilken slags kan jo varieres). Når det er brunet tilsætter jeg en boks hakkede tomater, to spiseskeer tomatpuré, en boks vand, en bouillionterning, pepper og oregano.

Det er grundopskriften, men som regel variere jeg det hver gang med ting som dette:

- 1-2 fed finhakket hvidløg sammen med det almindelige løg.

- Finhakket stangselleri sammen med løget.

- Finhakket gulerod tilsat samtidig med tomaten.

- Finhakket persille og/eller revet muskatnød og/eller basilikum og/eller lidt chili.

- små baconbidder stegt sammen med køddet.

- majskerner tilsat samtidig med tomaten.

- Lidt creme fraishe el lign i sovsen helt til sidst.

Anmeld

17. oktober 2012

Skouboe

Jeg laver altid den her i store portioner og så fylder fryseren

http://www.rivercottage.net/recipes/gills-bolognese-recipe/

Anmeld

17. oktober 2012

bøllen

Vores er ganske let og ikke særlig opfindsomt men smager godt

Løg og kød brunes, krydder med salt og peber.

1 dåse flåede tomat og vandtilsættes sammen med bouillon terning.

Simre 10-15 min jævnes, tilsætter lidt kulør. Smages til.

Putter cocktail pølser i den sidste tid 

Anmeld

17. oktober 2012

Dinna88

Nøglen til en god kødsauce er at den får lov til at stå og koge - gerne et par timer

Så fyrer du ellers par en masse lækre krydderier i. Herhjemme laver vi den med kyllingekars. Og så putter vi laurbærblade i når det koger 

Anmeld

17. oktober 2012

Bassemor<3

steg bacontern i en gryde, tilsæt løg og oksekød og steg med til kødet er brunt. så kommer du 1 stor dåse hakkede tomater i og vand ved at fylde den tomme tomat dåse to gange. så koger du det og smager til med salt og peber tilsætter 1 dåse coktailpølser og jævner det med mel eller maizena MUMS

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.