udmalket mælk....

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.865 visninger
10 svar
0 synes godt om

Du kan svare anonymt i tråden
25. september 2012

Kay

hvor længe kan det holde sig og skal det/kan det varmes og hvordan?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

25. september 2012

Princesspigen

Kay skriver:

hvor længe kan det holde sig og skal det/kan det varmes og hvordan?



jeg har hørt det kan holde sig op til 3 måneder i fryseren  

 

men følger lige med  

Anmeld

25. september 2012

LSM

Kay skriver:

hvor længe kan det holde sig og skal det/kan det varmes og hvordan?



3 dage i køleskab og vidst nok 3 måneder i fryser

Og ja det skal varmes inden det gives

Anmeld

25. september 2012

Kay

LSM skriver:



3 dage i køleskab og vidst nok 3 måneder i fryser

Og ja det skal varmes inden det gives



oki super  hvordan skal det helst varmes? bare med en flaske i varmt vand?

Anmeld

25. september 2012

LSM

Kay skriver:



oki super  hvordan skal det helst varmes? bare med en flaske i varmt vand?



Ja det ville jo være det bedste men man kan vel også gøre det i mikro'en man skal bare huske og ryste så varmen fordeler sig
Så ikke det lille pus pludselig brænder sig

Anmeld

25. september 2012

NinaNymannMadsen

3 måneder i fryseren og af hvad jeg husker det altså kun 1 døgn i køleskabet.

det kan varmes i mikroen.
er det frosset ned så kan du i varmt vand for så tager det stille roligt og tør op.

Anmeld

25. september 2012

M (:

Kay skriver:

hvor længe kan det holde sig og skal det/kan det varmes og hvordan?



Netsundhedplejersken skriver følgende om udmalkning, opbevaring og genopvarmning af modermælk:

"Når du skal malke ud og nedfryse mælken er reglerne således:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. NÅr barnet ammes er det uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastikflaske - kan købes på apoteket og bruges flere gange, hvor du rengør og skolder den mellem hvert brug.
4) Udmalket mælk køles ned under koldt vand og der påføres datomærkning.
5) Mælken fryses ned med det samme eller
6) Mælk som er udmalket inden for samme døgn fryses samlet. Det er dog vigtigt at mælken er nedkølet hver for sig og er opbevaret i køleskab inden det hældes sammen.

Når mælken skal tøes op, tager du plastik flasken og stiller den i en skål/kande med varmt vand og giver den med det samme. Alternativt tøes mælken op i køleskab og gives inden for et døgn. Mælken skal varmes op til 37 grader før den gives til barnet.

Man kan godt lune mælk i mikrobølgeovn, men det er vigtigt at mælken ikke udsættes for høje temperaturer, da antistofferne i mælken ødelægges ved temperaturer omkring 60 grader. Derudover vil mælken blive opvarmet forskelligt og kan derfor være varmere i toppen end i bundet. Mælk opvarmet i mikrobølgeovn skal derfor rystes godt, så varmen bliver fordelt, og mælken skal bruges med det samme.

Modermælk som har været varmet kan ikke bruges igen.

Mælken kan pga fedtindholdet godt se anderledes ud, når det har været i fryseren, men har du fulgt ovenstående retningslinier er mælken fin og barnet kan roligt spise den.

I princippet kan modermælk holde sig i køleskab i 3 døgn og i fryser 3 mdr. Hvis du skal fryse mælken ned, synes jeg dog det er vigtigt at mælken som skal skal fryses samlet ikke er "for gammel". Samtidig er det vigtigt at du nedkøler mælken hver for sig, inden du hælder det sammen før frysning. Hvis du ikke har så meget mælk, så synes jeg det vil være i orden at du malker ud over en dag eller to, hvis bare du sørger for at hygiejnen er som ovenstående beskrevet."

Held og lykke med det! 

Anmeld

25. september 2012

Hønsemor

Da jeg i sin tid malkede ud i december 2010 fik jeg af vide det kun måtte stå på køl i 24 timer..

I starten varmede mælken i et vandbad (alm. varmt vand fra hanen) og da han så kom op og spiste lidt mere foregik det i mikro'en, man skal bare passe på ikke at varme det for meget, da man ved for høj temp. nedbryder alle de gode næringsstoffer i mælken (dette gælder også erstatningen) så hvis du vil varme i mikro'en er mit råd at give det lidt af gangen for at få en fornemmelse af hvor meget det skal have

Anmeld

25. september 2012

Kay

M (: skriver:



Netsundhedplejersken skriver følgende om udmalkning, opbevaring og genopvarmning af modermælk:

"Når du skal malke ud og nedfryse mælken er reglerne således:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. NÅr barnet ammes er det uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastikflaske - kan købes på apoteket og bruges flere gange, hvor du rengør og skolder den mellem hvert brug.
4) Udmalket mælk køles ned under koldt vand og der påføres datomærkning.
5) Mælken fryses ned med det samme eller
6) Mælk som er udmalket inden for samme døgn fryses samlet. Det er dog vigtigt at mælken er nedkølet hver for sig og er opbevaret i køleskab inden det hældes sammen.

Når mælken skal tøes op, tager du plastik flasken og stiller den i en skål/kande med varmt vand og giver den med det samme. Alternativt tøes mælken op i køleskab og gives inden for et døgn. Mælken skal varmes op til 37 grader før den gives til barnet.

Man kan godt lune mælk i mikrobølgeovn, men det er vigtigt at mælken ikke udsættes for høje temperaturer, da antistofferne i mælken ødelægges ved temperaturer omkring 60 grader. Derudover vil mælken blive opvarmet forskelligt og kan derfor være varmere i toppen end i bundet. Mælk opvarmet i mikrobølgeovn skal derfor rystes godt, så varmen bliver fordelt, og mælken skal bruges med det samme.

Modermælk som har været varmet kan ikke bruges igen.

Mælken kan pga fedtindholdet godt se anderledes ud, når det har været i fryseren, men har du fulgt ovenstående retningslinier er mælken fin og barnet kan roligt spise den.

I princippet kan modermælk holde sig i køleskab i 3 døgn og i fryser 3 mdr. Hvis du skal fryse mælken ned, synes jeg dog det er vigtigt at mælken som skal skal fryses samlet ikke er "for gammel". Samtidig er det vigtigt at du nedkøler mælken hver for sig, inden du hælder det sammen før frysning. Hvis du ikke har så meget mælk, så synes jeg det vil være i orden at du malker ud over en dag eller to, hvis bare du sørger for at hygiejnen er som ovenstående beskrevet."

Held og lykke med det! 



Tak

Anmeld

25. september 2012

Kay

Hønsemor skriver:

Da jeg i sin tid malkede ud i december 2010 fik jeg af vide det kun måtte stå på køl i 24 timer..

I starten varmede mælken i et vandbad (alm. varmt vand fra hanen) og da han så kom op og spiste lidt mere foregik det i mikro'en, man skal bare passe på ikke at varme det for meget, da man ved for høj temp. nedbryder alle de gode næringsstoffer i mælken (dette gælder også erstatningen) så hvis du vil varme i mikro'en er mit råd at give det lidt af gangen for at få en fornemmelse af hvor meget det skal have



Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.