Bunde:
250 g sukker
125 g flydende margarine
3 æg
1 1/4 dl mælk*
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
Sukker, margarine, æg og mælk piskes godt sammen. Mel, vanillesukker og bagepulver blandes derefter i.
En 20 cm rund form beklædes med bagepapir i bunden og smøres med margarine på siderne. Dejen hældes i og sættes i ovnen. Ovnen skal være sat til 170 grader ved alm. varme. Lad kage bage i 35-40 min.
Kagen kan deles i 3 bunde. Den kan sagtens klare at blive frosset. Del kagen i bunde og læg bagepapir mellem hver bund, inden de fryses ned pakket godt ind.
Creme i 1 lag
½ l fløde
200 g chokolade (50-60% chokolade)
Fløde og chokolade blandes i en gryde, og varmes til chokoladen er smeltet. Hældes derefter i en skål med låg ell. lign. og sættes i køleskabet. Efter ca. 8 timer (gerne natten over) piskes det forsigtigt til creme og kan bruges, som et lag i en lagkage (1 lag i rund 20 cm kage).
Du kan bruge forskellige chokolader, fx. toblerone. Hvis chokoladen er meget mørk, skal der ikke så meget chokolade til, og ved lys/hvid chokolade skal der mere til.
Creme til 2 lag
4 dl piskefløde
4 dl creme frais
1½ dl sukker
1½ dl limesaft
6 blade husblas
Fløden piskes til skum. Husblasen sættes i blød i et glas med koldt vand. Creme frais og sukker piskes sammen på piskerens laveste trin, så sukkeren opløses.
Ca. ½ dl af limesaften varmes langsomt op, og husblasen krammes fri for vand og smeltes i. Der efter tilsættes resten af limesaften Når limesaften er lunken, kan den hældes i creme fraisen med sukker, og blandes sammen. Til sidst vendes det med flødeskummen.
Lad det stivne et par timer i køleskabet, inden det lægges i kagen.
skær jordbær i flade skiver og læg dem i kagen under dette lag
Brugte denne kage til min søns dåb, den er SÅ lækker !!
Anmeld