Åhh jeg laver det bare lidt som jeg lige synes, har ikke som sådan en opskrift...
Men vil skyde på at jeg bruger ca. disse mål
250 g. risottoris
Smør/olie
1-2 skalotteløg eller et lille almindeligt løg
2 fed hvidløg
Ca. 1-1,5 liter boullion grøntsag eller kylling
Parmasan eller anden hård ost, som feks en primadonna eller peccorino
Og så de grøntsager man har lyst til... Jeg bruger tit grønne asparges, svampe, spinat, sukkerærter eller bare frosne ærter.
Hak løg og hvidløg fint. Varm gryden op og lad en blanding af smør og olie i panden (du kan også nøjes med den ene slags) når det er varmt tilsæt løg, hvidløg og ris. Steg det hele til løgene er gennemsigtige og du kan se, at overfladen på risene ligesom er blevet lidt gennemsigtig og du kan se en "kerne" i midten.
Hæld en smule boullion på, ca. en halv deciliter max ad gangen og lad risene opsuge det, det tager ca. 20 minutter og du skal stå og røre en del i det, så det ikke brænder fast.
Når risene er ved at være færdige, putter du dit fyld i, selv følgelig alt efter, hvor lang tid det skal tilberedes

smag til med salt og peber og tilsæt revet ost... Vupti så er det klar, og smager lækkert!
Anmeld