KittyGirl skriver:
Det vil jeg rigtig gerne :-)
Tak
5 dl koldt vand
20 gram gær
2 tsk salt
1 spsk sukker ( kan udelades)
100 gram rosiner ( kan erstattes med flere kerner eller med ex gojibær)
1 revet æble
1 reven gulerod
1 tsk kardemomme (jeg har brugt 1/2 tsk kanel, da jeg ikke havde kardemomme)
1 spsk smagsneutral olie ( kan udelades)
400 gram hvedemel ( del af det kan erstattes med fuldkornsmel)
150 gram kerner/nødder (ex. Solsikkefrø, græskærkerner, hørfrø eller hvad man synes)
150 gram havregryn eller speltgryn
Opløs gær i lunken vand. Riv gulerod og æble og rør det i dejen sammen med øvrige ting. Skal blot røres sammen ikke æltes. Den skal være våd/klistret. Stil dejen til hævning i køleskab 8-10 timer ( kan stå længere).
Form bollerne ved hjælp af en ske eller to, dejen er noget klistret.. Mens ovnen varmer op til 225 grader efterhæver bollerne . Bagees i 25-30 min.
Rigtig lækre!
Anmeld