Flødebolle cupcakes
Ingredienser (ca. 20 stk.)
200 gram mel
40 gram usødet kakao
280 gram sukker
3 tsk. Bagepulver
80 gram blødt smør
4 dl letmælk
2 æg
2 tsk. Vaniljesukker
100 gram hakket mørk chokolade
Flødebolle fyld
60 gram vand
150 gram sukker
80 gram glukose sirup
1 stang vanilje
100 gram pasteuriserede æggehvide
2 spsk. Sukker
200 gram chokolade
Fremgangsmåde
Flødebolle massen laves først, og stilles på køl. Vand, sukker, vaniljesukker og glukose koges uden låg i 20 minutter. Æggehviderne piskes næsten stive med 2 spsk. Sukker. Sukkermassen hældes langsomt over i æggehvidemassen under piskning. Pisk i ca. 8 minutter, til massen tyknes og den føles ”god”. Massen fyldes i en sprøjtepose og kommer på køl.
Ovnen tændes på 170 grader. Blødt smør, sukker, mel, kakao og bagepulver indtil alt er blandet. Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåle sammen. Pisk videre indtil konsistensen er glat og ensartet. Vend den hakkede chokolade i dejen. Fyld dejen i forme 2/3 dele fuld, da dejen hæver meget.
Bages i 20-25 minutter hvorefter de afkøles og flødebollemassen sprøjtes på. Dyb kagerne i smeltet chokolade og kom dem i køleskabet.
Anmeld