Hej Veanzhe
Gluten findes naturligt i følgende kornsorter:
- hvede
- rug
- byg
Derudover kan der være forekomster i havre.
Skal du lave fyld til kage, så sørg for, at lave det selv - altså ingen færdigblandinger. For så kan du på den måde sikre dig, at det ikke indeholder gluten.
De fleste glutenallergikere kan heller ikke tåle komælkeprodukter, men det tåles bedre, når de udelukker gluten fra kosten.
Men jeg vil anbefale følgende:
- en glutenfri gulerodskage med den traditionelle flødeostecreme.
- bunde lavet på mandelmel med friske bær og flødeskum med vanillesukker.
Derudover kan jeg anbefale dig at kigge på min blog helse112.blogspot.com og en facebook-gruppe der hedder "glutenfri".
I øvrigt kan der godt være gluten i chokolade, for nogle producenter tilsætter hvede i chokoladen. Men du kan se det på ingredienslisten.
Mvh. Nina
Anmeld