Fyld i glutenfri kage?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

658 visninger
5 svar
0 synes godt om
14. april 2012

Veanzhe

Jeg har fået til opgave et lave en glutenfri kage til en 18 års fødselsdag. Jeg har fundet en opskrift på nogle bunde, men da jeg ikke er helt inde i hvad man kan være sikker på der ikke er gluten i, er jeg lidt lost med fyldet...

Nogen der kan hjælpe med et par gode forslag til noget glutenfrit fyld?

(Det skal siges at der ikke må være frugt i)

Håber i kan hjælpe

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

14. april 2012

MissMona

Kagecreme, flødeskum, chokolade.

Nødder og mandler. Men ved ikke om disse passer til dine bunde.

Anmeld

14. april 2012

Veanzhe

Kan man være sikker på der ikke er gluten i chokolade?

Anmeld

15. april 2012

Kostvejlederen

 

Hej Veanzhe

Gluten findes naturligt i følgende kornsorter:
 
- hvede
- rug
- byg
 
Derudover kan der være forekomster i havre.
 
Skal du lave fyld til kage, så sørg for, at lave det selv - altså ingen færdigblandinger. For så kan du på den måde sikre dig, at det ikke indeholder gluten.
 
De fleste glutenallergikere kan heller ikke tåle komælkeprodukter, men det tåles bedre, når de udelukker gluten fra kosten.
 
Men jeg vil anbefale følgende:
- en glutenfri gulerodskage med den traditionelle flødeostecreme.
- bunde lavet på mandelmel med friske bær og flødeskum med vanillesukker.
 
Derudover kan jeg anbefale dig at kigge på min blog helse112.blogspot.com og en facebook-gruppe der hedder "glutenfri".
 
I øvrigt kan der godt være gluten i chokolade, for nogle producenter tilsætter hvede i chokoladen. Men du kan se det på ingredienslisten.
 
Mvh. Nina

Anmeld

15. april 2012

L&V

Veanzhe skriver:

Kan man være sikker på der ikke er gluten i chokolade?



Nej det kan man ikke

Anmeld

15. april 2012

Veanzhe

Kostvejlederen skriver:

 

Hej Veanzhe

Gluten findes naturligt i følgende kornsorter:
 
- hvede
- rug
- byg
 
Derudover kan der være forekomster i havre.
 
Skal du lave fyld til kage, så sørg for, at lave det selv - altså ingen færdigblandinger. For så kan du på den måde sikre dig, at det ikke indeholder gluten.
 
De fleste glutenallergikere kan heller ikke tåle komælkeprodukter, men det tåles bedre, når de udelukker gluten fra kosten.
 
Men jeg vil anbefale følgende:
- en glutenfri gulerodskage med den traditionelle flødeostecreme.
- bunde lavet på mandelmel med friske bær og flødeskum med vanillesukker.
 
Derudover kan jeg anbefale dig at kigge på min blog helse112.blogspot.com og en facebook-gruppe der hedder "glutenfri".
 
I øvrigt kan der godt være gluten i chokolade, for nogle producenter tilsætter hvede i chokoladen. Men du kan se det på ingredienslisten.
 
Mvh. Nina


Tusind tak Nina!

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.