Altså sidst jeg gjorde det, brugte jeg bare min "normale" opskrift som jeg har i hovedet - med 50 g gær, og det blev fint.
Men sjovt nok, så sad jeg faktisk lige og kiggede på denne opskrift:
Langtidshævede boller
Dag 1
15 g gær
3 dl koldt vand
1 tsk. salt
1 strøget spsk. sukker
1 spsk. olie eller blødt smør eller plantemargarine
100 g grahamsmel eller havregryn
ca. 350 - 400 g hvedemel
1. Rør gæren ud i det kolde vand.
2. Tilsat resten af ingredienserne.
3. Rør dejen med en røreske, til den er ensartet og hænger
sammen i en stor klump. Dejen skal ikke æltes med hænderne.
4. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den i køleskab
til næste dag.
Dag 2
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Læg bagepapir på en bageplade.
3. Form 12 - 14 boller med 2 spiseskeer, ved at tage dej op
svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe
dejen ned på bagepapiret med den anden.
4. Lad bollerne efterhæve ca. 10 min.
5. Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca. 20 - 25 min.
til de er gyldne.
6. Stil de nybagte boller til afkøling pa en bagerist.
De er velegnede til frysning.
Jeg har jo så ikke prøvet den selv endnu, så jeg kan ikke sige om den er god. Men jeg vil da selv prøve den af én af dagene.