Her er en opskrift på hindbærmuffins, men alle bær kan bruges (eller helt udelades) der kan tilsættes nødder, chokolade m.m. - det er kun fantasien, der sætter grænser!
Det er nogle fantastiske muffins, som hæver flot op, bliver luftige og er lækkert "snaskede" i flere dage bagefter - og bliver som nybagte, hvis de lunes igen..
Hindbærmuffins
ca. 12 stk.
-
½ (polynesisk) vaniljestang (evt. kan vaniljesukker bruges i stedet)
-
300 g mel
-
3tsk. Bagepulver
-
1 tsk. Kardemomme (kan udelades!)
-
1/4 tsk. Salt
-
150 g sukker
-
1 æg (str. L)
-
2,5 dl. Mælk
-
125 g neutral olie (evt. Majsolie)
-
200 g friske hindbær
-
60 g grofthakkede mandler til pynt
ca. 12 muffinsforme
ca. 12 papirs kapsler
Vaniljestangen flækkes på den lange led, og kornene skrabes ud med en lille kniv. Vaniljekornene og 1 tsk. af sukkeret mases sammen på bordet med kniven, således at kornene skille ad. Vaniljesukker, sukker og æg piskes luftigt. Olien tilsættes lidt af gangen. Mælken tilsættes, når massen er homogen. Mel, bagepulver, kardemomme og salt blandes og sigtes ned i. Vend dejen sammen til den er ensartet, og kom den op i en engangssprøjtepose (man kan sagtens bruge en ske!).
Ilæg papirs kapsler i muffinsformene. Fyld papirskapslen med dej, så den netop er fuld. Der skal stadig være et stykke op til kanten af muffinsformene, så kagerne kan soufflere , uden at vælte ud over kanterne… (Hvis der ikke anvendes papir kapsler, smør da muffins formene grundigt og de fyldes da 2/3 op med dej).
Drys de grofthakkede mandler på toppen af hver muffin.
Bages ved 180 grader til de giver efter ved tryk, ca. 14 minutter.
Anmeld