Hjælp til bagning

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

546 visninger
4 svar
0 synes godt om
11. januar 2012

EnGodMor

Heeey

Er der nogen som kan hjælpe mig med en forklaring til hjemmelavet rugbrød, med surdej???

opskrift på surdejegn og rugbrød?

Jeg fatter ikke alt det med at man skal lade noget surdej blive tilbage i skålen til næste bagning???? så til tredje bagning er der jo ikke mere tilbage af surdejen????

Og så står der noget med anden dagen skal man gøre noget med mel osv...men skal surdejen ikke stå i 7 8 dage??

Nogen der kan skære alt ud i pap for mig?? 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

12. januar 2012

Lone Jakobsen

tror det vil hjælpe hvis du ku ligge opskriften her ind

en surdej er som regel en man har stående og bruger lidt af når man bager. når man tager af dejen tilsætter man samme mængder som man har taget. på den måde kan en surdej leve i flere år.

Anmeld

12. januar 2012

Maja_4000

12. januar 2012

EnGodMor

Surdej: 4 dl. rugmel 3 dl. kærnemælk eller yoghurt naturel ½ tsk. salt

DET VED JEG GODT MAN SKAL LAVE SOM DET FØRSTE, MEN SÅ BLIVER JEG FORVIRRET NÅR DER SÅ NEDENUNDER STÅR 1DAG. SKAL DET I SAMME DAG??? jEG TROEDE SURDEJEN SKULLE STÅ I 6 8 DAGE FØR MAN BEGYNDTE OG BRUGE DEN?????

 

1. dag 250 g hvedemel (ca. 4 dl.) 750 g rugmel (12½ dl) 8 dl vand 1½ spsk. salt surdej

hVORFOR SKAL MAN GØRE NOGET DAG1 OG NOGET DAG2? dET FORVIRRER MIG.

 

2. dag ½ dl. hvidtøl eller maltøl 1 dl. vand 1 spsk. brun farin 50 g hørfrø (kan udelades) 450 g flækkede rugkerner ( eller knk.)

Anmeld

12. januar 2012

mariamiss6

engodmor skriver:

Surdej: 4 dl. rugmel 3 dl. kærnemælk eller yoghurt naturel ½ tsk. salt

DET VED JEG GODT MAN SKAL LAVE SOM DET FØRSTE, MEN SÅ BLIVER JEG FORVIRRET NÅR DER SÅ NEDENUNDER STÅR 1DAG. SKAL DET I SAMME DAG??? jEG TROEDE SURDEJEN SKULLE STÅ I 6 8 DAGE FØR MAN BEGYNDTE OG BRUGE DEN?????

 

1. dag 250 g hvedemel (ca. 4 dl.) 750 g rugmel (12½ dl) 8 dl vand 1½ spsk. salt surdej

hVORFOR SKAL MAN GØRE NOGET DAG1 OG NOGET DAG2? dET FORVIRRER MIG.

 

2. dag ½ dl. hvidtøl eller maltøl 1 dl. vand 1 spsk. brun farin 50 g hørfrø (kan udelades) 450 g flækkede rugkerner ( eller knk.)



Jeg har aldrig lavet rugbrød. Men jeg tror at det skal forstås sådan, at den øverste portion laver du den første dag...

Så ska det stå og syrne.

Og så dagen efter, altså dag 2 (selvomd er står dag 1) skal du tilsætte de ingredienser der står ved dag 1. Og igen lade det stå og syrne til dagen efter...

Dag 3 (selvom der står dag 2) der skal du så putte de sidste ting i, og kan så bruge dejen...

Når du lader noget stå tilbage i skolen, behøver du vel ikke vente på at dejen syrner igen.....

Tror jeg....

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.