engodmor skriver:
Surdej: 4 dl. rugmel 3 dl. kærnemælk eller yoghurt naturel ½ tsk. salt
DET VED JEG GODT MAN SKAL LAVE SOM DET FØRSTE, MEN SÅ BLIVER JEG FORVIRRET NÅR DER SÅ NEDENUNDER STÅR 1DAG. SKAL DET I SAMME DAG??? jEG TROEDE SURDEJEN SKULLE STÅ I 6 8 DAGE FØR MAN BEGYNDTE OG BRUGE DEN?????
1. dag 250 g hvedemel (ca. 4 dl.) 750 g rugmel (12½ dl) 8 dl vand 1½ spsk. salt surdej
hVORFOR SKAL MAN GØRE NOGET DAG1 OG NOGET DAG2? dET FORVIRRER MIG.
2. dag ½ dl. hvidtøl eller maltøl 1 dl. vand 1 spsk. brun farin 50 g hørfrø (kan udelades) 450 g flækkede rugkerner ( eller knk.)
Jeg har aldrig lavet rugbrød. Men jeg tror at det skal forstås sådan, at den øverste portion laver du den første dag...
Så ska det stå og syrne.
Og så dagen efter, altså dag 2 (selvomd er står dag 1) skal du tilsætte de ingredienser der står ved dag 1. Og igen lade det stå og syrne til dagen efter...
Dag 3 (selvom der står dag 2) der skal du så putte de sidste ting i, og kan så bruge dejen...
Når du lader noget stå tilbage i skolen, behøver du vel ikke vente på at dejen syrner igen.....
Tror jeg....
Anmeld