Erik sept. '11, Magnus juli '18, Viktor Juli '20
supergode til frysning også:
1 æg
50g gær
50g sukker
50g margerine/smør (hvad man plejer at bruge til bagning)
500g hvedemel
2½ dl. lunkent vand til gæren
mix æg, gær, vand, margerine og sukker.
Tilsæt melet lidt efter lidt.
ælt i 20 min med dejkroge eller æltemaskine.
sæt til hævning 20 min overdækket self (tåler at stå "for længe" hvis man har børn der tager ens opmærksomhed
)
del til 12 stk boller af ca. 82 g dej pr. bolle
hæve på bageplade/rist i 20 min igen overdækket.
pensl med KOLDT vand over hele toppen og siderne (der må gerne være en lille pøl af vand rundt om bollerne)
sæt i ovnen i midten med varmluft på 200 grader i 15 min. sluk for varmen og lad dem stå i ca. 5 min.
dejlige bløde og luftige boller.
Hvis de fryses skal de blot have 1 min. i mikroen på 1000W og så er de igen bløde og luftige selv efter 3 ugers nedfrysning...
Anmeld