Kom med jeres bud på nemme og lækre boller :)

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.029 visninger
10 svar
0 synes godt om
16. november 2011

Sildefisk

har syg datter hjemme men har lovet at bage boller til svigermekanikken imorgen så please hjælp med jeres bud på nemme og lækre boller

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

16. november 2011

Wampires

Profilbillede for Wampires
Erik sept. '11, Magnus juli '18, Viktor Juli '20

supergode til frysning også:

 

1 æg

50g gær

50g sukker

50g margerine/smør (hvad man plejer at bruge til bagning)

500g hvedemel

2½ dl. lunkent vand til gæren

 

mix æg, gær, vand, margerine og sukker.

Tilsæt melet lidt efter lidt.

ælt i 20 min med dejkroge eller æltemaskine.

sæt til hævning 20 min overdækket self (tåler at stå "for længe" hvis man har børn der tager ens opmærksomhed )

del til 12 stk boller af ca. 82 g dej pr. bolle

hæve på bageplade/rist i 20 min igen overdækket.

pensl med KOLDT vand over hele toppen og siderne (der må gerne være en lille pøl af vand rundt om bollerne)

sæt i ovnen i midten med varmluft på 200 grader i 15 min. sluk for varmen og lad dem stå i ca. 5 min.

 

dejlige bløde og luftige boller.

Hvis de fryses skal de blot have 1 min. i mikroen på 1000W og så er de igen bløde og luftige selv efter 3 ugers nedfrysning...

Anmeld

16. november 2011

Sildefisk

tusind tak!

Anmeld

16. november 2011

lycly

Jeg har en opskrift på nogle rigtig lækre boller. Men det er nogle der er langtidshævede. Dejen skal laves om aftenen og stå i køleskabet natten over. Og så bages. Ved ikke om du vil have den? Gider ikke skrive den, hvis nu du alligevel ikke har mulighed for at bage dem imorgen tidlig

Anmeld

16. november 2011

Sildefisk

LunaLykke skriver:

Jeg har en opskrift på nogle rigtig lækre boller. Men det er nogle der er langtidshævede. Dejen skal laves om aftenen og stå i køleskabet natten over. Og så bages. Ved ikke om du vil have den? Gider ikke skrive den, hvis nu du alligevel ikke har mulighed for at bage dem imorgen tidlig



jo vil da meget gerne bede om en opskrift tak

Anmeld

16. november 2011

LilleLene

600 g hvedemel
75 g gær
3 1/2 dl mælk
75 g margarine
75 g sukker
3/4 tsk salt
1 æg

 

 

  • Mælken lunes til den er håndvarm. Gæren opløses heri og de øvrige ingredienser tilsættes.
  • Dejen æltes til den er ensartet. Formes til en kugle, der hviler 2 -3 min. tildækket.
  • Formes til ca. 20 stk. boller, der sættes på en smurt bageplade. Efterhæver et lunt sted til dobbelt størrelse 20 - 30 min.
  • Pensles med det sammenpiskede æg. Bages i en 225 º varm ovn ca. 10 min på midterste rille.

 

De er super nemme, super hurtige at lave og super lækre ( også med rosiner hvis man er til det)

Anmeld

16. november 2011

Sildefisk

LilleLene skriver:

600 g hvedemel
75 g gær
3 1/2 dl mælk
75 g margarine
75 g sukker
3/4 tsk salt
1 æg

 

 

  • Mælken lunes til den er håndvarm. Gæren opløses heri og de øvrige ingredienser tilsættes.
  • Dejen æltes til den er ensartet. Formes til en kugle, der hviler 2 -3 min. tildækket.
  • Formes til ca. 20 stk. boller, der sættes på en smurt bageplade. Efterhæver et lunt sted til dobbelt størrelse 20 - 30 min.
  • Pensles med det sammenpiskede æg. Bages i en 225 º varm ovn ca. 10 min på midterste rille.

 

De er super nemme, super hurtige at lave og super lækre ( også med rosiner hvis man er til det)



 tusind tak!

Anmeld

16. november 2011

lycly

myr81 skriver:



jo vil da meget gerne bede om en opskrift tak



Ok, den er her  

Ingredienser:

15 g gær
3½ dl koldt vand
1 tsk salt
1 strøget spsk sukker
1 spsk. olie eller blødt smør
100 grahamsmel eller havregryn
ca. 350-400 g hvedemel

Dag 1:

1: Rør gæren ud i det kolde vand
2: Tilsæt resten af ingredienserne
3: Rør dejen med en røreske til den er ensartet og hænger sammen. (Det er det jeg elsker ved denne opskrfit, man skal IKKE ælte med hænderne)
4: Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste dag

Dag 2:

1: Tænd ovnen på 200 grader
2: Læg bagepapir på en plade
3: Form 12-14 boller
4: Lad bollerne efterhæve i 10 min.
5: Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca 20-25 minutter til de er gyldne.

De er også egnede til frysning

Anmeld

16. november 2011

Sildefisk

LunaLykke skriver:



Ok, den er her  

Ingredienser:

15 g gær
3½ dl koldt vand
1 tsk salt
1 strøget spsk sukker
1 spsk. olie eller blødt smør
100 grahamsmel eller havregryn
ca. 350-400 g hvedemel

Dag 1:

1: Rør gæren ud i det kolde vand
2: Tilsæt resten af ingredienserne
3: Rør dejen med en røreske til den er ensartet og hænger sammen. (Det er det jeg elsker ved denne opskrfit, man skal IKKE ælte med hænderne)
4: Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste dag

Dag 2:

1: Tænd ovnen på 200 grader
2: Læg bagepapir på en plade
3: Form 12-14 boller
4: Lad bollerne efterhæve i 10 min.
5: Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca 20-25 minutter til de er gyldne.

De er også egnede til frysning



Tak de lyder lækre hvis  det ikke bliver denne gang jeg prøver dem, vil jeg bestemt gemme din opskrift 

Anmeld

16. november 2011

anja89

Jeg har lige bagt bolle idag og syntes selv de er super nemme og lækre..

100g gær
1 dl sukker
1 teske salt
1½ dl olie
6 dl lunken vand
1 kg hvedemel

Smulder gæret i en skål tilsæt så salt og sukker, derefter hælder man vand og olie i og blander sammen.
Til sidst hælder man mel i, bollerne hæver på 15-20 minutter hvorefter de bages ca 10 minutter i ovnen på 200 grader (nogle ovne skal de havde lidt mere)

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.