- 3 spsk. olie
- 60 gram røget bacon
- ½ løg i tern
- ½ gulerod i tern
- 30 gram hvedemel
- 1 liter mørk fond
- bouquet garni (timian, persille, lauerbærblade)
- 1 tomat i kvarte
- 2 tsk. tomatpuré
- salt
- peber
Varm olien op i en gryde. Tilsæt bacon og steg det indtil fedtet smelter.
Brun derefter løg og gulerod i fedtet.
Tilsæt melet og rist blandingen til det er mørkebrunt, ca. 5 minutter. Rør jævnligt så det ikke brænder på.
Bring fonden i kog. Fjern roux'en fra varmen og lad det køle let af og pisk 3/4 af fonden i. Bring saucen i kog, idet der piskes konstant indtil den bliver tykkere.
Tilsæt bouquet garni, tomat og tomatpure. Lad saucen simre i 3-4 timer. Skum ofte, især i starten og rør rundt i den af og til. For at klare saucen tilsætter man resten af fonden under kogningen og skummer omhyggeligt.
Når saucen er reduceret til halvdelen og er blevet blank og koncentreret i smagen, sies den.
Smag til med salt og peber.
God fornøjelse 
Hov, havde læst forkert, beklager
Anmeld