Opskrift på boller

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

808 visninger
6 svar
0 synes godt om
13. september 2011

GitteC78

Hej

Min søn fylder 1 år på mandag og jeg skal have boller med til dagplejen, men synes ikke rigtigt jeg har en god opskrift. Så hvis du har en god og luftig opskrift på boller så skriv endelig....

Må gerne være nogle der også kan fryses ned

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

13. september 2011

Isabeau

GitteC78 skriver:

Hej

Min søn fylder 1 år på mandag og jeg skal have boller med til dagplejen, men synes ikke rigtigt jeg har en god opskrift. Så hvis du har en god og luftig opskrift på boller så skriv endelig....

Må gerne være nogle der også kan fryses ned



100 gram margerine

3 dl. mælk

1 dl. sukker

50 gram gær

9 dl. mel

-----------------------------------------

Smelt margerinen (bare ta´ flydende) og kom mælk deri og varm op til fingertemp.

Tilsæt sukker og udrør gæret deri, kom dernæst melet i lidt efter lidt. Ælt og hæv en halv times tid. Form dejen til boller og efterhæv et kvarters tid, og bag så i ovnen ved 180 grader varmluft i et kvarters tid.

TIP! Dejen kan også bruges til pølsehorn, kanelsnegle og brunsviger.

TIP II! Udskift halvdelen af melet med noget groft mel og undlad sukkeret, så kan diabetikere også spise dem Gør min svigerfar nemlig :p 

Anmeld

13. september 2011

Bom

Min bedste opskift er ganske alm Bamse boller..

50 g gær
Lidt salt
50 g sukker
1 æg
2 dl mælk
1 dl flydende margarine
500 g mel
Evt lidt kardemomme

Og så et æg til og pensle med..

De skal hæve 30 min, så rulles ud, hæve igen i 40 min, så pensles og i ovnen ved 175 g i 10-15 min..

Anmeld

13. september 2011

GitteC78

Isabeau skriver:



100 gram margerine

3 dl. mælk

1 dl. sukker

50 gram gær

9 dl. mel

-----------------------------------------

Smelt margerinen (bare ta´ flydende) og kom mælk deri og varm op til fingertemp.

Tilsæt sukker og udrør gæret deri, kom dernæst melet i lidt efter lidt. Ælt og hæv en halv times tid. Form dejen til boller og efterhæv et kvarters tid, og bag så i ovnen ved 180 grader varmluft i et kvarters tid.

TIP! Dejen kan også bruges til pølsehorn, kanelsnegle og brunsviger.

TIP II! Udskift halvdelen af melet med noget groft mel og undlad sukkeret, så kan diabetikere også spise dem Gør min svigerfar nemlig :p 



Det lyder som en nem opskrift og ting som man allerede har hjemme

Anmeld

13. september 2011

GitteC78

<3 Mor-Til-Matilde <3 skriver:

Min bedste opskift er ganske alm Bamse boller..

50 g gær
Lidt salt
50 g sukker
1 æg
2 dl mælk
1 dl flydende margarine
500 g mel
Evt lidt kardemomme

Og så et æg til og pensle med..

De skal hæve 30 min, så rulles ud, hæve igen i 40 min, så pensles og i ovnen ved 175 g i 10-15 min..



Lyder lækkert.... Kan de også fryses ned`?

Anmeld

13. september 2011

Philippa

 

Hej

Min søn fylder 1 år på mandag og jeg skal have boller med til dagplejen, men synes ikke rigtigt jeg har en god opskrift. Så hvis du har en god og luftig opskrift på boller så skriv endelig....

Må gerne være nogle der også kan fryses ned



En opskrift, hvor du selv bestemmer hvor meget du vil have i af hver.. VIRKELIGE GODE.

- vand

- gær

- sukker

- olie

- havsalt

- kerner, f.eks. solsikke..

 

i ovnen på 750grader, i tyve min. men tjek om de har fået nok: )

& tillykke med barnet

Anmeld

13. september 2011

Bom

GitteC78 skriver:



Lyder lækkert.... Kan de også fryses ned`?



Sagtens, jeg laver altid mange og fryser dem ned, så har vi til et stykke tid..
Nogengange kommer jeg også pesto el rosiner el revet gulerødder el hakkede sol tørrede tomater i, det er kun fantasien der sætter grænser.. Min favorit er rød pesto..

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.