Jeg bil lige dele denne her fantastiske sauce med jer. Første gang jeg smagte den var i Sydafrika, og jeg var solgt! Opskriften har jeg kopieret fra kvalimad.dk
Hvis du har undret dig over hvad det er for en vidunderlig klistret og kraftig sauce du får "dryppet" på din tallerken når du er på restaurant. Så er det sandsynligvis en demi glace. Den tager som regel over 24 timer at tilberede, men resultatet ... oh la la. Ganske lidt sovs rækker meget langt. Den er heldigvis god at lave i forvejen, og egnet til frysning. Skal du overraske din gæster og vise hvem der er "madguden", så er det her vejen. Nå ja. De 24 timer? For det meste passer det bare sig selv.
Generelt er en demi glace 1 del Espagnole og 1 del mørk fond. som så bliver kogt ind til det halve. Min opskrift giver lidt mere mørke og kraft.
Giver 5 dl. Regn 1/2 dl per person. Så der er nok til ca. 10 personer.
Ingredienser
4 spsk hakkede svampe
2 tsk tomatpure
4 spsk madeira
5 dl mørk kalvefond
5 dl Espagnole eller Brun sauce
30 gram smør
Fremgangsmåde
Bland det hele undtaget smørret.
Lad sovsen stå at simre indtil den er reduceret til det halve. 5 dl.
Tag sovsen af varmen og kom smørret i, i små stykker, imens du pisker rundt. Det hedder at montere den. En metode der kan bruges til mange saucer.
Anmeld