Jeg laver CALIFONISK Chili con carne (altså - hvis du tænker på Dødbringene våben, så havde mel gibson sådan en omgang stående på hans komfur altid. En rigtig lækker ret, som var en af mine absolut ynglinge siden jeg var barn. Jeg har lært at lave det af min surrogatsøsters far, der var Amerikaner, men desværre er død nu.)
Jeg har ændret en smuuuule på den, så den er lidt sundere
- men smagen er den samme...
2-3 hakkede løg
2-3 hakkede gulerødder
x fed hvidløg, jeg bruger gerne 3-4 stykker
5-700 gram hk oksekød (magert)
1 stor dåse HEINTZ tomatsuppe (den eneste ting der overhovedet kan få mig til at spise dåsesuppe hehe - fås blandt andet i netto)
1 dåse chillibeans - altså røde kidney bønner i chillisovs.
1 dåse tomatpuré
Evt lidt vand
masser af sød chillipulver, fås blandt andet hos Tune krydderier.
Salt, peber og evt noget muskato sukker.
Svits løg, gulerødder, hvidløg blankt. Svits kød med krydderier på. Hæld bønner, suppe, tomatpure og evt vand på. Lad det simre læææææænge 
Smages til med salt, peber, sød chillipulver og muscado sukker. Det skal være krydret, ikke stærkt, og lidt salt og lidt sødt.. Ikke meget sødt. 
Det spises i califonien som en næsten tynd suppe, med spagetti i. også knuste salt crackers. Jeg laver det lidt tykkere (altså ikke fortynder det så meget) også spiser jeg det enten med spagetti, ris eller fladbrød. Og måske lidt guarkemole til... Måååååms 


Anmeld