Billig god mad.

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.839 visninger
13 svar
0 synes godt om
28. juli 2011

Mka

Kom med jeres bedste ider/opskrifter på billig god mad.

Også gerne hvis i laver en slags mad den ene dag, og "genbruger"  dagen efter, hvor der bare lige bliver lavet om på retten.

 

Nu skal der spares penge, vi er for mange der har et højt buget til mad.

Gerne madpaner, selvom at der er masser af dem her inde.

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

28. juli 2011

Albatrossen

Mka skriver:

Kom med jeres bedste ider/opskrifter på billig god mad.

Også gerne hvis i laver en slags mad den ene dag, og "genbruger"  dagen efter, hvor der bare lige bliver lavet om på retten.

 

Nu skal der spares penge, vi er for mange der har et højt buget til mad.

Gerne madpaner, selvom at der er masser af dem her inde.



En ordentlig portion kødsovs

500 gr. hakket oksekød
en pakke cocktails pølser kan udelades
4-5 gulerødder

en pakke peberfrugter
evt. et stort løg
evt. en squash
2-3 fed hvidløg
2 dåser flåede tomater
en stor dåse tomat pure
oregano. basilikum,salt og peber

svits hvidløg og evt løg af i olie, put kødet i og brun det krydr med oregano og basilikum... snit alle grøntsagerne i tern ( du kan også rive eller blende gulerødder og squash det er lidt nemmere syntes jeg) put disse i(undtaget peberfrugt)
varm det igennem, put de to dåser flåede tomater i og tomat pureen, smag til med salt og peber.
skær cocktails pølserne over i tre og put dem i gryden, nu putter du også peberfrugterne i.... lad det simre mens du koger pasta og bon appetit.... put evt. revet ost og ketchup på inde ved bordet...

Nem måde at få proppet lidt grøntsager i manden og børnene og rimelig billigt

hvis der er rester kan du jo dagen efter laver mexicanske pandekager eller evt lasagne et par dage efter eller pizza med hjemmelavet dej det koster ikke mange basøre og ungerne vil elske det

Anmeld

28. juli 2011

MinNoah

Kyllingefrikadeller med ovnbagte kartofler + råkost til.

 (et godt tip, put ekstra havregryn I når du laver farsen, det giver en større portion fars og mætter mere, riv evt gulerød i også).

Anmeld

28. juli 2011

Nettemor

sælen skriver:



En ordentlig portion kødsovs

500 gr. hakket oksekød
en pakke cocktails pølser kan udelades
4-5 gulerødder

en pakke peberfrugter
evt. et stort løg
evt. en squash
2-3 fed hvidløg
2 dåser flåede tomater
en stor dåse tomat pure
oregano. basilikum,salt og peber

svits hvidløg og evt løg af i olie, put kødet i og brun det krydr med oregano og basilikum... snit alle grøntsagerne i tern ( du kan også rive eller blende gulerødder og squash det er lidt nemmere syntes jeg) put disse i(undtaget peberfrugt)
varm det igennem, put de to dåser flåede tomater i og tomat pureen, smag til med salt og peber.
skær cocktails pølserne over i tre og put dem i gryden, nu putter du også peberfrugterne i.... lad det simre mens du koger pasta og bon appetit.... put evt. revet ost og ketchup på inde ved bordet...

Nem måde at få proppet lidt grøntsager i manden og børnene og rimelig billigt

hvis der er rester kan du jo dagen efter laver mexicanske pandekager eller evt lasagne et par dage efter eller pizza med hjemmelavet dej det koster ikke mange basøre og ungerne vil elske det



øøøøvvv! deeet ville jeg ha sagt! hehe  den bruger vi nemlig også.

til ts : nu ved jeg ikke hvor mange i er i husstanden men vi gør også det at når vi fx koger (eller laver i ovnen) en kylling så piller jeg den og bruger den enten til tarteletter eller kylling i asparges dagen efter.

Anmeld

28. juli 2011

Wampires

Profilbillede for Wampires
Erik sept. '11, Magnus juli '18, Viktor Juli '20

Hjemmelavet kødsovs med hakket oksekød...

Vi køber den store pakke kød på 2000 g, så "steger" jeg det i en tykbundet gryde, og deler det der er tilbage til 8 portioner... hver portion bliver til en omgang kødsovs..

der skal bruges pr. omgang kødsovs følgende:

1 dåse hakkede tomater (bruger den billigste fra Kvickly uden krydderier i)

1 omgang af det opdelte kød

2 mellemstore løg

stegemargerine/fedtstof (bruger den billigste stegemargerine fra Kvickly)

 

Kødsovsen laves således:

Varm gryden med noget fedtstof i bunden (bruger selv billigste stegemargerine) skal være så bunden er gul over det hele ellers hænger kødet fast og brænder på... put kødet i og lad det varmes op... tag en dåse hakkede tomater og put i... fyld dåsen ca. 2/3 dele med vand og hæld i... tilsæt salt... husk at røre rundt en gang imellem... snit løg imens dette står og simrer... vi bruger 2 mellemstørrelses løg når der er os 2 personer... smid dem i og lad det kog/simre i ca. 10 min til løgene begynder at virke bløde/gennemsigtige... jeg bruger brun sovsejævner til at tykne sovsen med... tilføj lidt sovsekulør som hjælper med at fremhæve smagen i sovsen...

Når sovsen har nået rette tykkelse/konsistens man synes om.. smag til med lidt peber...

Spises sammen 100g pasta til 2 personer og en smule ketchup på efter det er hældt op... (Ketchup kan tilføjes mens det simrer bare pas på da kogt ketchup virkelig smager forfærdeligt)..

 

Og ellers køb de store familiepakker af 100 kr pr. pakke med henholdsvis: nakkekotteletter, hakket oksekød, hakket svine/kalvekød, hakket svinekød, svinekoteletter...

Det er billigt kød og ofte en ok kvalitet til prisen...

Vi køber selv en pakke nakkekoteletter og en hakket oksekød og så en omgang panerede rødspættefiletter... kartofler og pasta til.. og så får vi hver slags mad hver tredje dag... vi plejede at spise de færdiglavede pomfritter til fisken men da vi gerne vil have kartofler til koteletterne og de ikke kan holde sig så længe ad gangen spiser vi nu kartofler til fisken også ...

 

Hjemmelavede boller:

50 g gær, 50 g margerine, 50g sukker, 500g mel, 2½ dl lunkent vand, 1 æg.

Vigtigste her er at ælte dejen rigtig længe og komme melet i lidt efter lidt.. ælter selv dejen efter alt melet er tilføjet i ca. 20 min med håndmixer med dejkroge på.. ellers ender man med at dejen er alt for klistret hvis man ikke ælter længe nok...

Denne portion er til 12 mellemstore boller...

Dejen skal hæve i 20 min... så deler man op og former bollerne... hæve i 20 min igen... pensl med KOLDT vand over alle bollerne og gerne lade der være en lille pøl af vand omkring hver bolle... ind i ovnen (hos os har vi varmluftsovn) 180 grader i 20 min... ud af ovnen og lad dem køle af... disse boller smager stadig godt efter 7 dage i køleskabet... de er luftige de første 2 dage.. og bliver det igen hvis man putter dem i mikroen i 10-30 sek inden de bliver serveret...

Opskriften er fundet på Alletiderskogebog.dk under navnet: verdens bedste boller... og en klovn som mig kan få det til at virke så er jeg enig...

Anmeld

28. juli 2011

JulieE

Grøntsags-supper er både sundt og billigt Om efteråret og vinteren får vi suppe mindst en gang om ugen ( tit er der nok til to dage). Kartoffel-porresuppe, tomat suppe, ærtesuppe... Billigt, nemt, sundt og tit ofte hurtig mad

Anmeld

28. juli 2011

Mi

God tråd.

Hmmmmm hvad er billig mad herhjemme. Oftest spiser vi kød for ca 25 kr og tilbehør for ca 10-15kr, altså koster aftensmad herhjemme i det daglige HØJEST 40kr, til to voksne og tre børn.

Noget billigt og sundt er kartoffelsuppe.

Jeg svitser lidt karry i fedtstof og kommer så boullionvand, kartofler og lidt porre i. Når det er kogt så blender jeg det. Som tilbehør får vi friskbagt groft brød, og hvis vi har noget kylling til overs fra dagen før, så skærer jeg det i stykker og putter i som fyld. Man kan også riste bacon og komme i.

Vi får også ofte æggekage med kartoffler og smørsovs til. Det er også billigt at lave.

Æg, lidt mælk, krydderier blandes og hældes på en varm pande. Skiveskårne tomater kommes i og det steges, evt i ovn.

Der findes en bog som hedder noget i stil med: Mad for fattigrøve, måske kunne den også inspirere

Anmeld

28. juli 2011

Albatrossen

nettemor skriver:



øøøøvvv! deeet ville jeg ha sagt! hehe  den bruger vi nemlig også.

til ts : nu ved jeg ikke hvor mange i er i husstanden men vi gør også det at når vi fx koger (eller laver i ovnen) en kylling så piller jeg den og bruger den enten til tarteletter eller kylling i asparges dagen efter.



den pillede kylling kan også bruges til hjemmelavede clubsandwich, eller mexikanske pandekager

Anmeld

28. juli 2011

Giraffen

Mka skriver:

Kom med jeres bedste ider/opskrifter på billig god mad.

Også gerne hvis i laver en slags mad den ene dag, og "genbruger"  dagen efter, hvor der bare lige bliver lavet om på retten.

 

Nu skal der spares penge, vi er for mange der har et højt buget til mad.

Gerne madpaner, selvom at der er masser af dem her inde.



nu går jeg ikke sååå meget op i kalorier, men TARTELETTER!

så billigt og der er virkelig meget mad!

Ellers lasagne, cowboygryde (slags chilicon-carne uden chili)

mad i ovnfaste fade sådan generelt giver tit meget mad, evt en masse grøntsager i skiver+lidt fløde+flåede tomater og kyllingefilleter ind i ovnen og ris til (mums)

pitabrød er også en billig aftensspise og der er mange muligheder i

Æggekage, laver man den med fløde og rigtig bacon er det nam nam

Anmeld

28. juli 2011

aya-zia

Mka skriver:

Kom med jeres bedste ider/opskrifter på billig god mad.

Også gerne hvis i laver en slags mad den ene dag, og "genbruger"  dagen efter, hvor der bare lige bliver lavet om på retten.

 

Nu skal der spares penge, vi er for mange der har et højt buget til mad.

Gerne madpaner, selvom at der er masser af dem her inde.



min ynglings "su" retter da jeg var uden børn var noget jeg kaldte panik past...: det er bare pasta og bacon stykke som man selvfølgelig koger og steger og ja så blander man det bare samme... kan tilføjes ketsjup (staves)

pigernes og min ynglings ret nu har vi 2 af...

kotteletter i ananas og tomat snask

kotteletter i ananas:

paneret kotteletter brunes lige på panden derefter i et ildfast fad med en hel dåse ananas skiver over samt alt saften... i ovnen ca 30 min... serveres med ris til (gerne vilde ris)

tomat snask:

kyllinge eller kalkun bryst skåret i tern vendes lige på en høj pande.. derefter overhældes det med hakkede tomater og en MASSE forskellige kryderrier... (origano er en god ide og hvidløgs pulver) stilles til at små koge indtil pasta eller ris er færdig kogt...

 

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.