Jeg har netop bagt marcipan cupcakes med hindbærfrosting, de smager helt vildt godt
Det er min erfaring, at hvis der er smør i dejen, så hænger de ikke fast i papiret.
20 alm. cupcakes/40 mini.
4 æg, 240 gram sukker og vanilie piskes hvidt og skummende.
Tilsæt 200 gram revet marcipan og pisk igen.
Sigt 250 gram hvedemel og 1 tsk bagepulver i blandingen sammen med 150 smeltet smør. Alt blandes godt og fordeles i formene, fyld 2/3 del op i formen. Bages ved 180 grader i 20 min.
Frostingen består af 2,5 stk æggehvide, 100 gram sukker, 220 gram usaltet smør, 2 tsk vaniliesukker og 80 gram optøede hindbær. Fremgangsmåden er at piske æggehvide og sukker i et vandbad i et par min. Tag skålen af varmen og pisk i 10 min til blandingen er kold og stiv. Pisk blødt smør i lidt af gangen, og vend hindbærerne i til sidst.
Jeg havde dog ikke æggehvider, så lavede en smørcreme og tilsatte lidt optøede hindbær. Lækkert, men måske lidt for meget smørsmag (brugte også saltet smør, de har ikke usaltet i netto). Tænker på at erstatte noget af smørret med neutral smøreost næste gang, måske mascarpone eller philidelphia (staves?)
Held og lykke med bagningen
Anmeld