Jordbær-lime-Asti mousse

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.137 visninger
1 svar
0 synes godt om
19. juni 2011

muzen

Denne portion rækker til 1 lag i en alm. rund kage Ø 30

½ bæger past. æggehvider
½ bæger past. æggeblommer
75 g. sukker
250 g. frosne jordbær
kvart liter fløde
15 blade husblas
ca. ½ dl. asti (med eller uden smag efter ønske)
saften fra 2 limefrugter
en halv bakke jordbær

Læg husblassen i blød i rigeligt med koldt vand.

Jordbærene puttes i en grydes, og de skal lige op og koge. Mos eller blend jordbærgrøden, så den bliver fin og ensartet. Tag gryden af blusset. Hvis du ønsker din jordbærmousse skal være lyserød i farven, kan du tilsætte lidt rød frugtfarve, eller pastafarve nu. Hæld astien i jordbærgrøden og rør rundt. Tag husblassen op af vandet og vrid det værste vand ud af det. "Dump" det direkte i gryden og rør rundt til det er smeltet og grøden er ensartet og fin. Kom derefter saften fra limefrugterne i Lad det stå og køle af mens du fortsætter med det andet.

Æg og sukker piskes til æggesnapsen er hvid og luftig. Gerne i 5 min. eller mere.

Fløden piskes til en stiv flødeskum - lige før smør-stadiet.

jordbær hakkes.

Tag en god skefuld af æggesnapsen og put det op i jordbærgrøden. Rør godt rundt så det bliver ensartet. Hæld nu grøden over i æggesnapsen og vend det forsigtigt i, til det hele er blandet og ensartet.

Tag nu en god skefuld af flødeskummet og put det i ægge-bær-blandingen og rør godt rundt til det er blandet sammen.

Hæld resten af flødeskummet i og vend det forsigtigt i blandingen til den er jævn og ensartet. Vend nu de hakkede jordbær i.

sæt moussen på køl. Når den skal i kagen, en 4-5 timer

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

30. oktober 2011

wintherbabe

Jeg har prøvet at lave denne mousse desværre blev den lige så gummiagtig som en hoppebold med så mange blade husblas som foreskrevet dog var smagen god nok!!

Jeg lavede så en ny portion dog kun med 8 blade husblas og det blev helt perfekt i konsistens!!

Jeg var glad for jeg lavede en prøve blanding 14 dage før den endeligt skulle bruges!!

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.