Spring til sidste ulæste indlæg Følg denne tråd
Har netop lige kigget jeres kage-tråd igennem...Hold op hvor er der bare rigtig mange fine og flotte kager!!!
Jeg kunne helt vildt godt tænke mig at prøve, at lave en kage... Men jeg er fuldstændig lost, og har absolut INGEN anelse om hvad jeg skal bruge?!
Selve kagen.... er det en lagkage, eller hvad? også med....ja jeg ved ikke engang hvad det kaldes... men det "overtrækket" man ligger ned over kagen der ligner marcipan med farve
Hvad skal jeg bruge til at lave en ganske alm. rund kage med et navn, en alder og evt. nogle blomster...
Håber nogle kan hjælpe!
Anmeld
Køb et abonnement på Vores Børn
Magasinet til dig med børn på 0-12 år
Priser fra 149 kr.
op.......
Mhm, lavede min allerførste kage igår Men, jeg bagte bare en helt alm chokoladekage, skar den form ud jeg gerne ville have og lagde den sammen som når man laver lagkage.. Altså 2 forskellige slag creme/mouse og så smurte jeg den med nutella og lagde MMF på
Tror bare du skal give dig i kast med det og prøve dig frem Det afhænger jo også meget af hvor meget du vil bruge på det, altså redskaber osv.. Om du vil lave en prøve kage først og se om du kan finde ud af det og om du har tålmodighed til det Når du først går i gang kan du sagtens bruge en hel dag på det
Du kan købe dig til rigtig mange ting, færdiglavet ting eller du kan prøve af selv
Der er sikkert nogen derude i den store baby-verden der kan hjælpe dig meget meget mere Synes bare lige jeg ville give et lille input
Held og lykke med det! Glæder mig til at se resultatet af den
Mileva skriver: Mhm, lavede min allerførste kage igår Men, jeg bagte bare en helt alm chokoladekage, skar den form ud jeg gerne ville have og lagde den sammen som når man laver lagkage.. Altså 2 forskellige slag creme/mouse og så smurte jeg den med nutella og lagde MMF på Tror bare du skal give dig i kast med det og prøve dig frem Det afhænger jo også meget af hvor meget du vil bruge på det, altså redskaber osv.. Om du vil lave en prøve kage først og se om du kan finde ud af det og om du har tålmodighed til det Når du først går i gang kan du sagtens bruge en hel dag på det Du kan købe dig til rigtig mange ting, færdiglavet ting eller du kan prøve af selv Der er sikkert nogen derude i den store baby-verden der kan hjælpe dig meget meget mere Synes bare lige jeg ville give et lille input Held og lykke med det! Glæder mig til at se resultatet af den
Tusind tak for dit svar, nu blev jeg da lidt klogere!
Hvad er det der MMF for noget?? Hvor kan det købes?
Hvordan får man egentligt bogstaver og tal til at hænge fast?
Mathilde & Frederikkesmor skriver: Tusind tak for dit svar, nu blev jeg da lidt klogere! Hvad er det der MMF for noget?? Hvor kan det købes? Hvordan får man egentligt bogstaver og tal til at hænge fast?
Jeg lavede selv MMF Det er utrolig nemt faktis.. Skumfiduser, olie, vand og flormelis Og så ellers bare prøve sig frem God ide at lave det dagen før.. MMF er det du ytter på den Det hvide noget
Jeg brugte bare vand til at få det til at hænge fast.. Dog skal der ikke bruges ret meget, så går det bare i stykker
Jeg har købt et udstikkersæt i Ikea til små 40 kroner, og det er dem jeg har brugt til hjerterne og til at få formen på kagen
Jeg kan huske da jeg var i samme situation, var SÅ lost Men ja du kan sagtens købe helt alm lagkage bunde.Næste skridt er og finde ud af hva du vil lave af fyld indeni, en klassiker er toblerone mousse og hindbær el. jordbær mousse i det andet lag, det smager ihvertfald godt (se opskrift under kageklubben - få evt kagehæftet tilsendt)Så skal du smørre kagen op med en smørcreme..Jeg bruger denne, da den er SÅ simpel og smager godt:100 g nutella - 100 g usaltet smør - 100 g flormelisSørg for at få dækket kagen godt også på siderne Så skal du bruge det som du siger ligner marcipan med farve, det er enten MMF (marsh mellow fondant) eller bare købe færdig fondant. Det er noget nemmere med købe fondant, det er også det jeg bruger... Du kan feks købe det her: http://specialkoebmanden.dk/fondant-tilbehoer-29/fondant-klar-til-brug-680-g-sugarpaste-942.html(denne pakke er rigelig til og overtrække sådan en lagkagestr, samt der er noget til pynt også!)På samme side eller feks på dinkage.dk også, kan du finde udstikkere til både blomster og bogstaver Du skal så nu rulle en klump fondant ud, rul den ud så den er STØRRE end din kage... den skal ikk være alt for tyk, så blir den meget sød... men du skal heller ikk lave den for tynd så den revner! håber det gir mening.. den er vel sådan en halv cm tyk. og så placer din bagerulle midt på og fold hver side ind over (eller løft det forsigtigt over kagen med hænderne) og så skal du glatte den godt til foroven og rundt i kanten..Se evt videoer på you tube for hjælp.. skriv how to fondant, så kommer der en del..Og ja så skal kanten / det resterende skæres af... og du kan lave pynt Du kan enten købe nogle forskellig farvede pastafarver (også på de hjemmesider jeg har skrevet) og bruge til og farve med (HUSK brug ganske lidt, en tandstik spids af gangen) og ÆLT ÆLT ÆLT! det skal æltes godt godt og få farven ind i, og du skal passe lidt på med farven, da det kan smitte lidt af på hænderne ellers skal du købe fonfandt der ER farvet Og ja så ruller du det ud og bruger de udstikkere du har valgt og så er det klaret Du "limer" pynten på kagen med en lille bitte dråbe vand... endelig ikk for meget!! så fedter det rundt, så næsten kun en lille dråbe...Og så bare på køl med den (husk i øvrigt og stil på køl undervejs)Du kan sagtens lave den dagen før.. og pynten kan du lave flere dage før og opbevare i lufttætte bokse.Håber det hjalp lidt - ellers spørg endelig...Er stadig ny i det - men hjælper gerne Go kage-lavning Husk og tag billeder, vi ska jo se
Hvor er den fin
Kan man få det der fondant/MMF - går udfra det er det samme?! i forskellige farver???
Lou87 skriver: Jeg kan huske da jeg var i samme situation, var SÅ lost Men ja du kan sagtens købe helt alm lagkage bunde.Næste skridt er og finde ud af hva du vil lave af fyld indeni, en klassiker er toblerone mousse og hindbær el. jordbær mousse i det andet lag, det smager ihvertfald godt (se opskrift under kageklubben - få evt kagehæftet tilsendt)Så skal du smørre kagen op med en smørcreme..Jeg bruger denne, da den er SÅ simpel og smager godt:100 g nutella - 100 g usaltet smør - 100 g flormelisSørg for at få dækket kagen godt også på siderne Så skal du bruge det som du siger ligner marcipan med farve, det er enten MMF (marsh mellow fondant) eller bare købe færdig fondant. Det er noget nemmere med købe fondant, det er også det jeg bruger... Du kan feks købe det her: http://specialkoebmanden.dk/fondant-tilbehoer-29/fondant-klar-til-brug-680-g-sugarpaste-942.html(denne pakke er rigelig til og overtrække sådan en lagkagestr, samt der er noget til pynt også!)På samme side eller feks på dinkage.dk også, kan du finde udstikkere til både blomster og bogstaver Du skal så nu rulle en klump fondant ud, rul den ud så den er STØRRE end din kage... den skal ikk være alt for tyk, så blir den meget sød... men du skal heller ikk lave den for tynd så den revner! håber det gir mening.. den er vel sådan en halv cm tyk. og så placer din bagerulle midt på og fold hver side ind over (eller løft det forsigtigt over kagen med hænderne) og så skal du glatte den godt til foroven og rundt i kanten..Se evt videoer på you tube for hjælp.. skriv how to fondant, så kommer der en del..Og ja så skal kanten / det resterende skæres af... og du kan lave pynt Du kan enten købe nogle forskellig farvede pastafarver (også på de hjemmesider jeg har skrevet) og bruge til og farve med (HUSK brug ganske lidt, en tandstik spids af gangen) og ÆLT ÆLT ÆLT! det skal æltes godt godt og få farven ind i, og du skal passe lidt på med farven, da det kan smitte lidt af på hænderne ellers skal du købe fonfandt der ER farvet Og ja så ruller du det ud og bruger de udstikkere du har valgt og så er det klaret Du "limer" pynten på kagen med en lille bitte dråbe vand... endelig ikk for meget!! så fedter det rundt, så næsten kun en lille dråbe...Og så bare på køl med den (husk i øvrigt og stil på køl undervejs)Du kan sagtens lave den dagen før.. og pynten kan du lave flere dage før og opbevare i lufttætte bokse.Håber det hjalp lidt - ellers spørg endelig...Er stadig ny i det - men hjælper gerne Go kage-lavning Husk og tag billeder, vi ska jo se
1000 tak for hjælpen
Tror jeg prøver at bestille fra kagebutikken.dk også går jeg i sving ligeså snart jeg har modtaget tingene....
Skal nok ligge billede herind når den tid kommer hehe
Mathilde & Frederikkesmor skriver: Har netop lige kigget jeres kage-tråd igennem...Hold op hvor er der bare rigtig mange fine og flotte kager!!! Jeg kunne helt vildt godt tænke mig at prøve, at lave en kage... Men jeg er fuldstændig lost, og har absolut INGEN anelse om hvad jeg skal bruge?! Selve kagen.... er det en lagkage, eller hvad? også med....ja jeg ved ikke engang hvad det kaldes... men det "overtrækket" man ligger ned over kagen der ligner marcipan med farve Hvad skal jeg bruge til at lave en ganske alm. rund kage med et navn, en alder og evt. nogle blomster... Håber nogle kan hjælpe!
jeg pensler hele min kage når den er færdig for så er der ingen flormelis på og den skinner pænt og beholder farven og den skal så tørre til dagen efter
Mathilde & Frederikkesmor skriver: 1000 tak for hjælpen Tror jeg prøver at bestille fra kagebutikken.dk også går jeg i sving ligeså snart jeg har modtaget tingene.... Skal nok ligge billede herind når den tid kommer hehe
velbekomme
[ Spring til toppen ]
Story House Egmont A/S Strødamvej 46 2100 København Ø TLF: 70 25 75 10 CVR: 83131128