Her er nogle lækre gulerodsboller 
Ingredienser
42 g økologisk gær/50 g alm. gær
2,5 dl mælk/vand
2 æg
0,5 dl oliven olie
200 g hvedemel
250 g fuldkornsmel
18 g sukker
et nip salt
5 små gulerødder eller 2-3 store
Og så enten solsikkekerner, hakkede valnødder eller rosiner! Bestem selv hvor meget - det kommer jo an på hvor godt du kan lide det 
Fremgangsmåde:
Lun mælken i en gryde og hæld den derefter over i en skål. Her smuldres gæren ud i. Tilsæt olie, ægget og sukkeret under omrøring. Bland hvedemel og fuldkornsmel i en anden skål og hæld halvdelen af melet over i gær-blandingen. Tilsæt så salt, gulerødder og solsikkekernerne/de hakkede valnødder/rosinerne. Kom derefter det sidste mel i og ælt godt en 3 minutter.
Dejen skal være let klistret!
Lad dejen hæve i skålen i 30 minutter og form derefter til boller. Tænd ovnen på 180 grader. Bollerne hæver på en plade i 15-20 minutter, indtil de evt. pensles og puttes i ovnen til de er gyldne.il de er "gyldne" på toppen
http://kroppenrundt.blogspot.com/
Anmeld