silden85 skriver:
okay så det er bedst at lave dejen i aften, også bage dem imorgen? har du en god opskrift?
Jeg plejer at lave dobbelt dej, og så står den i køleskab natten over. Så bager jeg halvdelen den ene dag, og resten den næste... Så har vi friskbagt brød i to dage, og det tager kun 20-25 minutter at bage dem, så det kan jeg nemt nå, når jeg kommer fra job, hvor ungerne og jeg lige skal have lidt eftermiddagsmad.
Dag 1 laves dejen
15g gær
3,5 dl koldt vand
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 spsk olie
100 gram havregryn el. rugmel
350-400 gram hvedemel
- Rør gær ud i vandet
- tilsæt resten
- rør dejen med røreske (ikke hænder)
- dæk skål med film og stil i køleskab til næste dag
Dag 2
- Tænd ovn på 200 grader
- form 12-14 boller med to spiseskeer
- efterhæv i 10 minutter
- pensl fx med mælk og bag i 20-25 minutter
Dejen bør have hævet i mindst 8-10 timer på køl
Anmeld