klat boller

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.923 visninger
8 svar
0 synes godt om
5. maj 2011

silden85

er der nogen der har en god opskrift på klat boller, som ikke skal hæve natten over? så der kunne være frisk boller, her til aften

og uden jeg skal have hænderne i dejen

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

5. maj 2011

Corn

silden85 skriver:

er der nogen der har en god opskrift på klat boller, som ikke skal hæve natten over? så der kunne være frisk boller, her til aften

og uden jeg skal have hænderne i dejen



klat boller?????

Kender kun opskrift på kold-og langstidhævede, men det er vist ikke det du søger

Anmeld

5. maj 2011

silden85

klat boller, er hvor man ikke skal have hænderne i dem, og bare kan ligge dejen på en bradepande med en ske

Anmeld

5. maj 2011

Corn

Okay, kender jeg godt, har bare aldrig hørt dem kaldet det.

Men som sagt, så ved jeg ikke hvor gode de bliver, hvis ikke de er hævet længe på køl...

 

Anmeld

5. maj 2011

silden85

Corn skriver:

Okay, kender jeg godt, har bare aldrig hørt dem kaldet det.

Men som sagt, så ved jeg ikke hvor gode de bliver, hvis ikke de er hævet længe på køl...

 



okay så det er bedst at lave dejen i aften, også bage dem imorgen? har du en god opskrift?

Anmeld

5. maj 2011

Corn

silden85 skriver:



okay så det er bedst at lave dejen i aften, også bage dem imorgen? har du en god opskrift?



Jeg plejer at lave dobbelt dej, og så står den i køleskab natten over. Så bager jeg halvdelen den ene dag, og resten den næste... Så har vi friskbagt brød i to dage, og det tager kun 20-25  minutter at bage dem, så det kan jeg nemt nå, når jeg kommer fra job, hvor ungerne og jeg lige skal have lidt eftermiddagsmad.

Dag 1 laves dejen

15g gær

3,5 dl koldt vand

1 tsk salt

1 spsk sukker

1 spsk olie

100 gram havregryn el. rugmel

350-400 gram hvedemel

- Rør gær ud i vandet

- tilsæt resten

- rør dejen med røreske (ikke hænder)

- dæk skål med film og stil i køleskab til næste dag

 

Dag 2

- Tænd ovn på 200 grader

- form 12-14 boller med to spiseskeer

- efterhæv i 10 minutter

- pensl fx med mælk og bag i 20-25 minutter

 

Dejen bør have hævet i mindst 8-10 timer på køl

Anmeld

5. maj 2011

silden85

Mange tak den må jeg prøve at lave i aften, så kan vi få ny bagte boller imorgen tidligt

Anmeld

5. maj 2011

silden85

Corn skriver:



Jeg plejer at lave dobbelt dej, og så står den i køleskab natten over. Så bager jeg halvdelen den ene dag, og resten den næste... Så har vi friskbagt brød i to dage, og det tager kun 20-25  minutter at bage dem, så det kan jeg nemt nå, når jeg kommer fra job, hvor ungerne og jeg lige skal have lidt eftermiddagsmad.

Dag 1 laves dejen

15g gær

3,5 dl koldt vand

1 tsk salt

1 spsk sukker

1 spsk olie

100 gram havregryn el. rugmel

350-400 gram hvedemel

- Rør gær ud i vandet

- tilsæt resten

- rør dejen med røreske (ikke hænder)

- dæk skål med film og stil i køleskab til næste dag

 

Dag 2

- Tænd ovn på 200 grader

- form 12-14 boller med to spiseskeer

- efterhæv i 10 minutter

- pensl fx med mælk og bag i 20-25 minutter

 

Dejen bør have hævet i mindst 8-10 timer på køl



det  gør ikke noget hvis de hæver mere end 8-10 timer?

Anmeld

5. maj 2011

Corn

silden85 skriver:



det  gør ikke noget hvis de hæver mere end 8-10 timer?



Nej overhovedet ikke. Jeg laver som sagt dobbelt portion på 1. dagen, bager halvdelen på 2. dagen og resten på 3. dagen...

 

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.