Hej
Toblerone creme (ca. til en 25 cm rund kage)
200-300g toblerone (eller anden lækker chokolade)
ca. 2,5 dl fløde
Til denne opskrift kan man bruge lige den chokolade man syns bedst om
. Forskellige slags marabou, kit kat, toblerone, hvid chokolade, daim, after eight osv. Bare slå dig løs
Jeg fylder mine egne variationer på efterhånden som de er prøvet af.
Chokolade og fløde puttes i en gryde og varmes langsomt op. Jeg går aldrig særlig langt væk når jeg laver den her creme, for den skulle nødig brænde på
. Efterhånden som chokoladen smelter røres den ud i fløden, jeg lader den gerne stå til det små simre, men kun lidt. Blandingen hældes i en skål og afkøles yderligere, for derefter at komme på køl. Når den engang er helt kold piskes den let op, til den får en cremet konsistens. Men pas på, piskes den for længe skiller cremen. Jeg pisker gerne først med el pisker, og tager lige det sidste med piskeris, så jeg bedre kan styre det.
. Er den først begyndt at skille, så er den ødelagt.
Andre afprøvet variationer:
Skilpadde creme: 2 ½ dl fløde med 5 store skilpadder
Mælkechokolade creme med knas: 2 ½ dl fløde med 200 g marabou mælke chokolade. Efter det er fyldt på kagen, strøes 180 g hakket guldbarre chokolade med knas henover.
mvh. Laura
Anmeld